20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Θύρα USB-C με… περιορισμούς εξετάζει η Apple

    Κατόπιν της σαφούς οδηγίας από την Ε.Ε, η Apple είναι αναγκασμένη να ενσωματώσει θύρα φόρτισης USB –C στα iPhones μέχρι το 2024. Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει την εν λόγω θύρα στα επερχόμενα μοντέλα της σειράς iPhone 15, τα οποία υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2023.

    Οι τελευταίες φήμες, βέβαια, αναφέρουν ότι η Apple αφενός θα εφαρμόσει τη θύρα USB-C στα μελλοντικά smartphones, αφετέρου όμως θα συνεχίσει να ορίζει η ίδια ποια περιφερειακά θα μπορούν να την αξιοποιούν. Πρόσφατο δημοσίευμα σημειώνει ότι η Apple ετοιμάζεται να ενσωματώσει ένα τσιπ πιστοποίησης στα iPhone 15 και iPhone 15 Pro που θα περιορίζει τις λειτουργίες όσων περιφερειακών δεν έχουν την έγκρισή της.

    Δεν είναι σαφές εάν η προσθήκη του προσαρμοσμένου τσιπ θα είχε πραγματικά σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα των αξεσουάρ που δεν ανήκουν στην Apple και δεν είναι MFi, αλλά είναι πιθανό ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η γρήγορη φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας, να περιορίζονται σε μη “αυθεντικά” αξεσουάρ.

    Διαβάστε επίσης:

    Realme GT Neo 5 240W: Με πρωτόγνωρο super charging που τα σπάει!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles