15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Φήμη: Τσιπ A17 αποκλειστικά στα iPhone 15 Pro και Pro Max

    Μπορεί ακόμα τα νέα μοντέλα iPhone 14 να μην έχουν προλάβει να φτάσουν στα καταστήματα, οι φήμες όμως για το iPhone 15 άρχισαν να διαδίδονται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα είναι για ακόμα μία φορά τα μόνα που θα βγουν στην αγορά με το τελευταίο chip της Apple τον επόμενο χρόνο, αφού η εταιρεία σκοπεύει να υιοθετήσει την ίδια στρατηγική που εφάρμοσε και για το iPhone 14. Τα Pro μοντέλα απέκτησαν ένα νέο A16 chip, ενώ τα μοντέλα standard και Plus έχουν το περσινό A15 chip.

    Φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά που η Apple χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή ως σημείο διαφοροποίησης μεταξύ των απλών και των Pro iPhones. Τα iPhone 14 Pro και Pro Max απέκτησαν το τελευταίο A16 chip, τη στιγμή που τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus “εξοπλίστηκαν” με το A15.

    Σημειώνεται ότι το πρώιμο αποτέλεσμα του Geekbench πρόβαλε μια ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα περί της απόδοσης του νέου chipset Apple A16, ωστόσο, τώρα που η ομάδα του AnTuTu έχει φανερώσει τα αποτελέσματα από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα πράγματα φαίνονται καλύτερα.

    Το μοντέλο Pro καταγράφει συνολική βαθμολογία 978.147 πόντων, το Pro Max κατάφερε να συγκεντρώσεις 972.936 πόντους. Αυτό αντιπροσωπεύει μια βελτίωση περίπου 19% σε σύγκριση με τα μοντέλα της σειράς 13. Υπογραμμίζεται ότι τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Plus χρησιμοποιούν το chipset από το δίδυμο των περσινών iPhone 13 Pro. Τα τηλέφωνα vanilla iPhone 14 αναβαθμίστηκαν επίσης σε 6 GB RAM.

    Σύμφωνα με το Nikkei Asia τον επόμενο χρόνο το A17 chip θα περιοριστεί μόνο στην έκδοση Pro. Το μέσο αναφέρει ότι η Apple θέλει να μεταβεί σε chip μικρότερης λιθογραφίας και συγκεκριμένα σκοπεύει να κάνει άλμα από τα 5nm στα 3nm, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία 3nm N3E της TSMC.

    Διαβάστε επίσης:

    Epson: 6 νέοι βιντεοπροβολείς για οικιακό κινηματογράφο, gaming και αθλητικό περιεχόμενο (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles