18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Find my Phone. Το σύντομο φιλμ ενός Ολλανδού που παρακολουθούσε το κλεμμένο του smartphone (video)

    O Anthony van der Meer, φοιτητής από την Ολλανδία, λίγο καιρό αφότου κλάπηκε το iPhone του, είχε μία ιδέα. Καθώς αναρωτιόταν τι είδους άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να κλεψει ένα κινητό, αποφάσισε να βρει τον τρόπο να του κλέψουν μία ακόμη συσκευή (!), ωστόσο φροντίζοντας από πριν να εγκαταστήσει σ’ αυτήν spyware ώστε να παρακολουθεί αυτόν που πήρε το κινητό του.

    Χρησιμοποιώντας το spyware app Cerberus, είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη συσκευή, ακόμη και να την ελέγχει από απόσταση. Το κινητό που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτό το ιδιαίτερο πείραμα ήταν ένα HTC One (M7), με τον Meer να έχει τη δυνατότητα να “παρακολουθεί” τον κλέφτη. Μάλιστα, συγκέντρωσε αυτό το υλικό και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ 21 λεπτών με την εμπειρία που έζησε.

    find-my-phone

    Το “Find My Phone” (διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους) όπως ονομάζεται το ντοκιμαντέρ του Ολλανδού θα το βρείτε στο τέλος του θέματος. Έχει αρκετό ενδιαφέρον, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το να καταφέρει να του κλέψουν το κινητό δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάστηκε αρκετός καιρός και …προσπάθειες για να το αποσπάσει τελικά κάποιος.

    Μετά την κλοπή και …τέσσερις μέρες ησυχίας έλαβε ειδοποίηση από τη συσκευή ότι η SIM card έχει αλλάξει με μία άλλη, ωστόσο ο κλέφτης ούτε έκανε reset ούτε διέγραψε κάποια εφαρμογή, έτσι έμεινε… εκτεθειμένος στο πείραμα του Meer.

    Μπορούσε λοιπόν ακόμη και να ακούσει τις συνομιλίες του ή να διαβάζει τα μηνύματά του και στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί θα μάθετε περισσότερα γι’ αυτή την ιδιαίτερη παρακολούθηση σε ένα video που έχει έως τώρα 2.5 εκατ. προβολές στο Youtube.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles