18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ποια η διαφορά του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S5 από αυτόν του iPhone 5s;

    Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο νέο Samsung Galaxy S5 είναι η ενσωμάτωση αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος βρίσκεται στο home button της συσκευής. Έναν τέτοιο αισθητήρα έχει, ωστόσο, ενσωματώσει και η Apple στο iPhone 5s που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην αγορά και, για κάποιους, έχει φέρει τη μόδα των σχετικών sensors στα κινητά. Ποια είναι, όμως, η διαφορά των δύο αισθητήρων που ενσωματώνουν τα κορυφαία μοντέλα των δύο εταιρειών;

    samsung_galaxy_s5_official_1_fingerprint_scanner

    Όπως φαίνεται, η Samsung επιτρέπει στον δικό της fingerprint scanner να μπορεί να αξιοποιεί τις πληροφορίες που συγκεντρώνει και για χρήση από άλλες εφαρμογές που μπορούν να αναπτύξουν ανεξάρτητοι developers (και όχι μόνο η ίδια η εταιρεία), έτσι ώστε να μπορεί ένα app, για παράδειγμα, να αντικαθιστά passwords με βιομετρικά δεδομένα.

    Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του Pass API, το οποίο κυκλοφόρησε η Samsung ως μέρος του Galaxy S5 development kit. Τo Paypal, μάλιστα, είναι η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ανοικτό αυτό API, επιτρέποντας μέσω της εφαρμογής του πληρωμές με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων στη νέα ναυαρχίδα των Κορεατών.

    Η Apple, από την άλλη πλευρά, διατηρεί κλειδωμένες τις πληροφορίες του fingerprint scanner του iPhone 5s μέσα στο A7 chip και επιτρέπει στα σχετικά δεδομένα να μοιράζονται μόνο με τις δικές της υπηρεσίες (π.χ. iTunes, iBooks κ.ά).

    iphone-5s-fingerprint

    Κατά κάποιους, αυτό είναι σαφώς μία πιο ασφαλής προσέγγιση, που προσφέρει και μεγαλύτερη προστασία όσον αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι π.χ. τα δακτυλικά σας αποτυπώματα (σε μία εποχή που η συζήτηση για την ασφάλεια των ιδιωτικών μας στοιχείων είναι, έτσι κι αλλιώς, έντονη). Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι η Samsung έχει ανοίξει το fingerprint scanner της σε περισσότερες εφαρμογές προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα και ανοίγει έναν τεράστιο κόσμο ανάπτυξης σχετικών εφαρμογών

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles