16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Firefox 54: Να με ποιον τρόπο η Mozilla υπόσχεται πλέον μια πιο ομαλή και γρήγορη εμπειρία πλοήγησης

    Η ομάδα η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Firefox, διέθεσε μια πολυαναμενόμενη έκδοση του browser η οποία υπόσχεται να είσαι σαφώς πιο γρήγορη σε σχέση με τον προκάτοχο και να χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη. Ο Firefox 54 αποτελεί την πρώτη έκδοση η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία «multiple process» που είναι ήδη διαθέσιμη σε Chrome, Safari, Edge και άλλους browsers. Από σήμερα ο Firefox θα είναι αρκετά πιο ελαφρύς και γενικώς θα προσφέρει μια πιο ομαλή εμπειρία σε Windows, Mac και φορητές συσκευές.

    mozilla firefox

    «Με τη σημερινή διάθεση, ο Firefox χρησιμοποιεί ως τέσσερα processes για το «τρέξιμο» του περιεχομένου των ιστοσελίδων σε όλα τα ανοιχτά tabs. Με το να ξεχωρίζουμε τα tabs σε διαφορετικά processes, μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του hardware σε ένα PC, κάτι που ισοδυναμεί, με λιγότερη αναμονή», αναφέρει η Mozilla. Μέχρι και το 2011, ο Firefox απολάμβανε τη δεύτερη θέση, ως ο πιο δημοφιλής web browser, μέχρι να ξεπεραστεί από τον Chrome. Μέχρι και εκείνη τη στιγμή, η τεχνολογία του υστερούσε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μια 64-bit έκδοση έγινε διαθέσιμη μόλις το 2015 και χρησιμοποιούσε τεχνολογία single-process μέχρι σήμερα.

    firefox-multiprocess-browser-2017-06-14-02

    Εκτός από τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας, ο Firefox 54 θα μπορεί να τρέξει και πιο αποτελεσματικά, σε συστήματα που έχουν μικρό μέγεθος RAM. Την ίδια στιγμή, υπόσχεται να μην καταναλώνει μεγάλη ποσότητα μνήμης και ως εκ τούτου μειώνει τις επιδόσεις του συστήματος, όπως ο Chrome, αναφέρει ο Ryan Pollock εκ μέρους της Mozilla. Και αυτό, επειδή η Mozilla ενσωμάτωσε την τεχνολογία των πολλαπλών processes διαφορετικά από την Google, σε μια προσπάθεια να πετύχει μια ισορροπία μεταξύ της ταχύτητας και της χρήσης της μνήμης.

    Συνολικά, ο Firefox 54 χρησιμοποιεί λιγότερη RAM σε Windows 10, macOS και Linux σε σχέση με τους άλλους browsers, προσθέτει η Mozilla. Ο Firefox, βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τον Chrome και τον Internet Explorer, αλλά αρκετά μπροστά από τον Microsoft Edge. Η νέα έκδοση, που γίνεται άμεσα διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, ίσως σταματήσει τους χρήστες από το να τον εγκαταλείπουν ή ίσως τους ενθαρρύνει να τον ξαναδοκιμάσουν.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles