20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Firefox Hello. Η in-browser απάντηση του Mozilla στο Skype!

    Το νέο Firefox 35 update του Mozilla Firefox, εκτός του ότι κάνει ακόμη πιο σταθερό τον γνωστό browser, επιπλέον εισαγάγει με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία stable έκδοση του Firefox Hello, ενός in-browser εργαλείου για επικοινωνία μέσω φωνής και video στα πρότυπα του Skype.

    Firefox Hello

    Η in-browser εφαρμογή Firefox Hello εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο και με βάση τη νέα επανασχεδιασμένη μορφή της είναι πλέον πολύ πιο εύκολη στη χρήση της, επιτρέποντας στους Firefox users να πραγματοποιούν video calls απλά και με άνεση. Μάλιστα, μία από τις δυνατότητες του Firefox Hello είναι ότι συνεργάζεται με Chrome και Opera browsers, γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή πραγματοποιηθεί μία κλήση, οι users που δέχονται την κλήση δεν χρειάζεται να κλείσουν τον browser τους ή να εγκαταστήσουν πρόσθετο software (το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πατήσουν στο link που τους εμφανίζεται). Επίσης, δεν απαιτείται κάποιο log-in σε account ούτε η παράθεση προσωπικών στοιχειών για τη χρήση της εφαρμογής. Το Firefox Hello στηρίζεται στο πρότυπο WebRTC API (που επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο), το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει υιοθετηθεί από τον Internet Explorer, με την Microsoft ωστόσο να το ετοιμάζει σε κάποια μελλοντική έκδοση του browser της. Εάν θέλετε να ρίξετε μία ματιά στη λειτουργία του Firefox Hello, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί…

    http://youtu.be/TEPq4xFGzG0

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles