15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα το HTC One X. Το superphone που θα αγαπήσεις

    Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να αναπτύξω εις βάθος της θεωρία μου, αλλά πιστεύω ότι το success story των HTC έχει να κάνει με δύο πράγματα. Το πρώτο: αντίθετα με την πλειοψηφία των Android smartphones, έγιναν γρήγορα αναγνωρίσιμα εξαιτίας του χαρακτηριστικού interface. Κακά τα ψέματα, το Sense είναι το καλύτερο front-end που θα συναντήσεις εκεί έξω. Ναι, υπάρχει και το pure ICS του Nexus, αλλά το 4άρι των Ταϊβανέζων, εκτός από πουλ μουρ είναι και χρηστικό. Βασικά αν το μάθεις, κολλάς. Το λένε και τα στατιστικά στοιχεία, με την HTC να έρχεται δεύτερη σε loyalty μετά την Apple. Το άλλο είναι ότι τα HTC έχουν μια απτή ποιότητα που στη μεταφέρουν από το πρώτο λεπτό χρήσης. Ακόμη και σε Samsung ρίχνουν. Αφού λοιπόν έγιναν κοινωνικό διαβατήριο και ο κόσμος απέκτησε μια σχέση εξάρτησης με αυτά, ο κατασκευαστής έκανε το λάθος να επαναπαυθεί για λίγο στο high score του. Δεν έχω διαβάσει τα προγνωστικά, αλλά κάτι μου λέει ότι με τη νέα σειρά One και πρωταγωνιστή το Χ, οι άνθρωποι αναγνώρισαν το σφάλμα τους και βρήκαν τη συνταγή για να επανορθώσουν.

    Δεν θα κάτσω να γράψω την ελεγεία της σειράς One για την οποία πλείστες φορές, έχω ανεβάσει θερμοκρασία στο πληκτρολόγιο. Τα μέλη της, είναι κυριολεκτικά, «ένα» και «ένα». Όπως είπε και στη σχετική παρουσίαση ο Peter Chou, ο CEO της εταιρίας, η κορυφαία Χ είναι «η μια και μοναδική συσκευή που χρειάζεσαι». Ή πιο απλά κράτα στο μυαλό σου τρία βασικά πράγματα για αυτήν: τον τετραπύρηνο επεξεργαστή, την κάμερα τεχνολογίας BSI και τη μεγάλη οθόνη HD στις 4,7 ίντσες. Ναι, υπάρχει και το θέμα της τιμής για το οποίο κανείς δεν έκανε κουβέντα. Με 699 ευρώ σε μια Ελλάδα που αναπνέει με το σωληνάκι του οξυγόνου δεν μπορείς να προφέρεις τέτοια ποσά έτσι χαλαρά. Ιδίως σε μια εποχή που τα δίκτυα έχουν κόψει τις επιδοτήσεις. Προσωπικά αισθάνθηκα σαν να περνάει μπροστά μου η θεά και εγώ να βρίσκομαι σε καροτσάκι. Τόσο κοντά, τόσο μακριά όπως θα έλεγε και ο Βιμ Βέντερς. Η λογική πάντως ορίζει ότι ένα superphone αυτού του βεληνεκούς, το παίρνεις για να το κρατήσεις. Άρα θεωρητικά σε βάθος χρόνου έχεις κάνεις μια κάποια απόσβεση. Ασχέτως, αν τελευταία οι κατασκευαστές με τις απανωτές ανακοινώσεις νέων μοντέλων το έχουν παραξεφτιλήσει.

    Δεν ξέρω, μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν έχεις κόλλημα με τα κινητά και δη με τα superphones, η πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με μια συσκευή δεν απέχει και πολύ από το να πλησιάζεις τη γκόμενα που έχεις βάλει στο μάτι. Και οι δύο περιπτώσεις εμπεριέχουν μια δόση άγχους. Θα σου πω για την πρώτη. Το να διακρίνεις αν κάτι αξίζει εξ’ αρχής, απαιτεί να μην είσαι καβαλημένος, που νομίζεις ότι επειδή έχεις πιάσει ένα iPhone κάποια στιγμή, μπορείς να έχεις άποψη για οτιδήποτε σε αυτό τον πλανήτη. Επίσης τα πορίσματα δεν προκύπτουν με χάζεμα τεχνικών σε αντιπαραβολή, μέσω ιστοσελίδων τύπου gsmarena. Ευχαριστώ πολύ. Πάμε τώρα στο θέμα… Ο λόγος που αυτό το HTC κάνει τη διαφορά είναι η IPS LCD οθόνη. Που σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, σκοράρει ψηλά γιατί ακόμη και αν μείνεις για ώρες καρφωμένος σε αυτή, δεν θα σε κουράσει. Ξέρεις κάτι; Το HTC One X έχει το καλύτερο πάνελ που θα βρεις στην κλάση. Όχι ότι φτάνει στα επίπεδα των ανεπανάληπτων Incredible S ή Sensation XL (παρεμπιπτόντως το δεύτερο θα έρθει και στην ημεδαπή). Απλά μαζί με το iPhone είναι το μόνο που θα σου αρέσει.

    Το One X μοσχομυρίζει τεχνολογία. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,5GHz, θεωρητικά είναι πιο γρήγορο και από το Asus Transformer Prime, ασχέτως αν κάτι τέτοιο δεν επαληθεύεται στην πράξη. Μιας που το έφερε η κουβέντα, για να τηρήσουν οι άνθρωποι της HTC το χρονικό deadline, άφησαν κάποιες «γωνίες» στο λογισμικό που θα τις λειάνουν στο πρώτο major update. Δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείς. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και από άλλους κατασκευαστές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προτιμώ να δω τη συσκευή με το updated λογισμικό και μετά να σου πω με σιγουριά «τι ψάρια πιάνει». Στην παρούσα φάση, και με την έκδοση προπαραγωγής που χρησιμοποιώ είμαι απλά ικανοποιημένος. Η συσκευή τρέχει άνετα, δεν κολλάει με τίποτα, τα apps πάνε σφαίρα, από την άλλη όμως δεν έχει αυτό το σπίρτο του Asus Prime, που σπάει πλάκα με το Android. Διαφορετική κατηγορία θα πεις και δε θα διαφωνήσω, όμως η σύγκριση φίλε μου αναγνώστη είναι αναπόφευκτη. Επίσης δεν κάνει που το λέω, αλλά κάτσε να δεις τι έχει να γίνει όταν οι μάγοι του XDA βάλουν στο χέρι τη συσκευή. Το AnTuTu θα αρχίσει να κελαηδάει…

    Κάτι άλλο που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι η μπαταρία στα 1.800mAh προσφέρει για πλάκα μια ημέρα χρήσης. Για να καταλάβεις την ώρα που γράφω τις γραμμές αυτές, το «σαν δικό μου» One X έχει ακόμη το πράσινο εικονιδιάκι, ενώ το έχω ξεζουμίσει από το πρωί με σούρτα, φέρτα, γυμναστικές επιδείξεις, benchmarks και φωτογραφήσεις. Το άτιμο όμως δε χαμπαριάζει. Μια παρατήρηση ακόμη όσον αφορά τον πίνακα με τα τεχνικά είναι ότι δεν υπάρχει κουτάκι που να μην κάνει check αυτό το HTC. Από Wi-Fi μέχρι DLNA και από ραδιοφωνικό δέκτη μέχρι GPS και υποστήριξη Bluetooth 4.0 για να αξιοποιείς την Beats by Dr. Dre ακουστική που είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη. Χωρίς υπερβολή, ακόμη και το ηχείο είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει. Και για να σε προλάβω: μπορεί το One X να μην έχει υποδοχή για κάρτα microSD, αλλά με 32GB εσωτερικού χώρου δύσκολα σου αφήνει περιθώρια να γκρινιάξεις. Πόσο μάλλον αν σου πω ότι οι Ταϊβανέζοι έχουν κάνει deal με το dropbox, οπότε με το που κάνεις login στην εφαρμογή, αναγνωρίζει αυτόματα το ΙΜΕΙ και σου κάνει άλλα 25 γίγα δώρο. Όχι για πάντα, για δυο χρόνια, μέχρι που θα κυκλοφορήσει δηλαδή το HTC Triple X. Λέμε τώρα…

    Ένας ακόμη λόγος που θα σου αρέσει αυτό το superphone είναι για την ποιότητα του. Βασικά θα λατρέψεις τη συναρμογή. Η unibody λογική, εδώ στα καλύτερα της. Tip: προτίμησε τη συσκευή σε μαύρο χρώμα, αν είσαι αγοράκι. Κρύβει το μεγάλο μέγεθος και το ματ black σκοτώνει.

    Δεν έχει νόημα να σε ζαλίζω με περιττή πληροφορία που βρίσκεις με ένα κλικ παντού. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα λήψης. Λοιπόν για να ξέρεις η κάμερα του One X είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στην πιάτσα της κινητής. Μια καλή μαγκιά επίσης, είναι ότι η συσκευή διαθέτει ξεχωριστό chip για να τραβάει ταυτόχρονα φωτογραφίες και βίντεο. Εντάξει, μπορεί να μην χρησιμοποιείς αυτή τη λειτουργία καθημερινά, αλλά έχει την πλάκα της. «Ακόμη το κινητό αποτυπώνει βίντεο στα 1080p, έχει μπροστινή κάμερα στα 1,3 megapixel για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων»… και άλλα τέτοια σαχλά που εξυπηρετούν στο να γεμίζουν τρύπες στα έντυπα του χώρου. Εδώ κάνεις απλά check στον πίνακα με τα τεχνικά και καθαρίζεις.

    Άκου τώρα και το φινάλε. Το One X είναι μια ολόκληρη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή μόνο και μόνο για τα τεχνικά του. Ταυτόχρονα είναι η καλύτερη Android πρόταση αυτή τη στιγμή, εκτός και αν έχεις ερωτευτεί τις πολλές ίντσες του Galaxy Note οπότε πάω πάσο. Για να βάλω και λίγο αλατοπίπερο στην ιστορία, το HTC θα αργήσει να βρει το μάστορη του, πολύ απλά γιατί οτιδήποτε ανταγωνιστικό, θέλει δυο μήνες ακόμη μέχρις ότου κυκλοφορήσει. ΟΚ, κάνει 699 ευρώ (έχω τα 99, βάζεις τα 600;), αλλά στην τελική ότι πληρώνεις παίρνεις. Και προς Θεού, μην το μπερδεύεις με το υπερτιμημένο iPhone. Σου είπα ότι μου αρέσει;

    Specs: HTC One X (€699)

    Λειτουργικό Android 4.0
    Επεξεργαστής Quad-core 1,5GHz
    Μνήμη 32GB storage, 1GΒ RAM
    Οθόνη 4,7″ TFT, IPS-LCD πολλαπλής αφής, 1280×720 pixels
    Κάμερα 8MP τεχνολογίας BSI (διάφραγμα F2.0 και φακός 28 mm) και 1,3MP για βίντεοκλήσεις
    Συνδεσιμότητα microUSB, A-GPS, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, FM radio, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία Δε διατίθεται
    Διαστάσεις 134,36 x 69,9 x 8,9 χιλ.
    Βάρος 130 γραμ.

     

    Δες τώρα και το hands-on βίντεο πριν αποφασίσεις

    Related Articles

    29 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles