18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε πρώτοι το Sony Xperia P. Το καλύτερο Xperia ever

    To πιο χαρισματικό Sony Ericsson των τελευταίων ετών. Έ, με συγχωρείς, ήθελα να πω Sony. Θυμίζει το μεγαλύτερο Xperia S αλλά καμία σχέση. Καταρχήν γιατί είναι φτιαγμένο από μέταλλο. Επίσης είναι αφόρητα σέξι και αποπνέει μια αίσθηση στιβαρότητας που δεν θα βρεις σχεδόν πουθενά στην κλάση. Δηλαδή σε τιμή μέχρι τα 450 ευρώ. Είναι και ολοκληρωμένο ή αν προτιμάς αρέσει σε εκείνους που δεν θέλουν η οικονομική λοβοτομή να σκοτώνει την ευχαρίστηση. Πιθανολογώ και σε εσένα. Σημειωτέον, δεν του λείπει τίποτα. Όχι, πως τα τεχνικά του φέρνουν την επανάσταση. Όμως η εποχή δεν σηκώνει μαγκιές, εκτός και αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις τα όποια φρου-φρου στο ταμείο.

    Σου είπα ότι το Χperia P έχει τρομακτική ποιότητα; Βασικά είναι το πιο ποιοτικό Sony από την εποχή της σύστασης του brand. Καλυμμένο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο με μια πλαστική λωρίδα στο επάνω μέρος για να πιάνει σήμα. Ακόμη και οι βίδες στο πλαίσιο είναι εμφανείς, σαν ένα κομμάτι της ιδιαίτερης σχεδιαστικής ταυτότητας. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι η νέα σειρά Xperia είναι μια από τις πιο όμορφες στην πιάτσα του Android. Έστω και αν το P που δοκιμάζω σήμερα, δεν δείχνει τόσο ελκυστικό στο κόκκινο χρώμα. Κάτι ήξεραν οι άνθρωποι της τοπικής αντιπροσωπείας που θα το εισάγουν μόνο σε μαύρο και ασημί

    Στην καθημερινότητα πάντως, μετράνε άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα η οθόνη. Το παράδοξο είναι ότι ενώ η ανάλυση της σταματάει στα 960×540 pixels, φαίνεται καλύτερη από του Xperia S. Γενικά είναι ανώτερη ακόμη και σε σχέση με τον AMOLED ανταγωνισμό, αλλά για αυτό ευθύνεται η LCD τεχνολογία. Το καλό είναι ότι με διαγώνιο 4 ιντσών, ισορροπεί ιδανικά μεταξύ φορητότητας και προβολής ικανής πληροφορίας. Το μόνο που θα σε προβληματίζει είναι τα μαύρα που… γκριζάρουν αρκετά.

    Κατά τα άλλα, το Ιαπωνικό mid-level έχει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz που σε συνδυασμό με το 1GB μνήμης λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις, έστω και αν τα benchmarks είναι απλώς ικανοποιητικά. Πιθανόν να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα όταν με το καλό αναβαθμιστεί σε ICS, γιατί προς το παρόν πρέπει να βολευτείς με το Android έκδοσης 2.3. Που όπως πάντα κρύβεται επιμελώς από το συμπαθέστατο UI της Sony. Για να επιστρέψω πάντως και στα τεχνικά, αυτό που θα σε χαλάσει είναι τα 16GB storage. Τα ίδια δηλαδή με εκείνα που προσφέρει ο σύγχρονος ανταγωνισμός.

    Το χαϊλάιτ, εκτός από την ποιότητα (για να μην ξεχνιόμαστε..) είναι και η κάμερα. Δεν υπάρχει πιο απτό παράδειγμα από τα ζωντανά που ακολουθούν. Μια διευκρίνηση μόνο, ότι το P θυμίζει Xperia S σε μικρογραφία, δηλαδή συγκαταλέγεται ανάμεσα στην φωτογραφική ελίτ των κινητών. Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για το βίντεο με μέγιστη ανάλυση 1080p στα 30 καρέ.

    Δείγμα φωτογραφίας από την κάμερα του Sony Xperia P
    ... και άλλο ένα για να έχεις την πλήρη εικόνα.

    Κάτι άλλο που αξίζει να μάθεις είναι για την αυτονομία. Ναι, τα 1.305 mAh είναι λίγα ιδίως αν τα συγκρίνεις με εκείνα του Κινέζικου ανταγωνισμού. Πρακτικά μιλώντας το P θα βγάλει, όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές του, μια ημέρα αυτονομίας – έστω και αν το δείγμα προπαραγωγής που χρησιμοποιώ δεν έκλεισε ποτέ 24 ώρες στο on. Εν πάση περιπτώσει και για να μην σε κουράζω άλλο με πιλάφια, θα αναφερθώ σε δυο πράγματα που θα σε κάνουν, πιστεύω, να αποφασίσεις. Το πρώτο αφορά στην αίσθηση που αφήνει το Xperia P σε καθημερινή χρήση. Έχει κάτι το μοναδικά ποιοτικό που δεν το βαριέσαι, γιατί το βρίσκεις με το σταγονόμετρο στον ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα έχει τεχνικά που θα σε καλύψουν με άνεση ακόμη και αν είχες wow απαιτήσεις. Πάρε σαν παράδειγμα την QHD οθόνη που ρίχνει ακόμη και στον πιο ακριβό της αδερφό – εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αποθεώνουν ακόμη και σήμερα το iPhone, με ένα πάνελ 3,5 ιντσών.

    Που θέλω να καταλήξω; Στο ότι το Xperia P προσφέρει έναν all-around χαρακτήρα που θα τον αγαπήσουν όλοι. Αν κόστιζε και κάτω από τα 400 ευρώ τότε θα σου μιλούσα για την απόλυτη ευκαιρία…

     

    Specs: Sony Xperia P (€449)

    Λειτουργικό Android 2.3
    Επεξεργαστής Dual-core 1GHz
    Μνήμη 16GB storage, 1GΒ RAM
    Οθόνη 4″ TFT-LCD πολλαπλής αφής, 960×540 pixels
    Κάμερα 8MP, 0,3MP για βίντεοκλήσεις
    Συνδεσιμότητα microUSB, A-GPS, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, FM radio, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
    Αυτονομία 470 ώρες αναμονή, 360 λεπτά ομιλία
    Διαστάσεις 122 x 59,5 x 10,5 χιλ.
    Βάρος 120 γραμ.

     

    Δες τώρα και το hands-on βίντεο

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles