14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    20 χρόνια μετά, η πρώτη ιστοσελίδα επιστρέφει στην πρώτη της διεύθυνση

    Όπως εύστοχα γράφουν στο Verge, μπορεί η 30η Απριλίου να φαίνεται σαν μία συνηθισμένη ημέρα, αλλά δεν είναι. Την 30η Απριλίου 1993, αναρτήθηκε η πρώτη ιστοσελίδα και είναι αυτή.

    first webpage ever

    Στο CERN, στο ίδρυμα που τώρα οι επιστήμονες αναζητούν τα μυστικά της δημιουργίας του σύμπαντος, το 1993 αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Sir Tim Berners-Lee, του δημιουργού του World Wide Web, οι τεχνολογία του να δοθεί προς χρήση στην ανθρωπότητα, χωρίς κόστη και ιδιοκτησίες. Έτσι άνοιξε ο κόσμος του διαδικτύου όπως τον απολαμβάνουμε τώρα, με τα κοινωνικά δίκτυα, την αμεσότητα στην ενημέρωση και τα άπειρα βίντεο με τραγούδια και γάτες.

    Για να γιορτάσουν αυτή την επέτειο, οι άνθρωποι του CERN φρόντισαν να αποκαταστήσουν την πρώτη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, στο αρχικό της URL http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

    H σελίδα αυτή, είχε διατηρηθεί στα αρχεία του CERN, χωρίς να είναι ενεργή η διεύθυνσή της, όμως. Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να την αποκαταστήσουν  και μπορείτε να την επισκεφτείτε κι εσείς.

    «Ξοδέψτε» 5 λεπτά από την μέρα σας να δείτε την πρώτη ιστοσελίδα του διαδικτύου. Και σκεφτείτε σε αυτά τα 5 λεπτά, πως αυτό που βλέπετε, είναι κάτι σαν τον τροχό που ανακάλυψαν οι πρόγονοί μας. Είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα για να εξελιχθεί. Και ο «φωτισμένος» δημιουργός του, σκέφτηκε εγκαίρως να το διαθέσει προς χρήση. Δωρεάν. Γιατί έτσι είναι οι μεγάλες ανακαλύψεις. Γίνονται κτήμα όλων των ανθρώπων προκειμένου να εξελιχθούν.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles