13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έβερεστ ακούει; Η πρώτη βιντεοκλήση από την κορυφή του κόσμου, είναι πραγματικότητα

    Η πρώτη βιντεοκλήση από την κορυφή του Όρους Έβερεστ, είναι πραγματικότητα. Την πραγματοποίησε ο Daniel Hughes, Βρετανός εξερευνητής και ορειβάτης, προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της οργάνωσης Comic Relief. Kαι τι συσκευή χρησιμοποίησε; Ένα HTC One.

    DANIEL_HUGHES_VIDEOCALL_EVEREST

    Η βιντεοκλήση από την κορυφή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το δορυφορικό δίκτυο της Inmarsat που χρησιμοποιείται από όλους τους ορειβάτες της επικίνδυνης  και υψηλότερης οροσειράς του κόσμου.  Όπως είπαμε, η κλήση έγινε χρησιμοποιώντας την front facing camera ενός HTC One και θα την δείτε παρακάτω.

    Αν αναρωτιέστε τι ποσό μάζεψε για τον φιλανθρωπικό σκοπό ο Βρετανός ορειβάτης, θα απογοητευτείτε. Μόλις 50 χιλιάδες ευρώ. Ο Hughes έχει ως στόχο γι αυτή τη χρονιά, να μαζέψει 1 εκατομμύριο λίρες για την Comic Relief, μία διοργάνωση που κάθε χρόνο μαζεύει τους καλύτερους κωμικούς της Βρετανίας και όχι μόνο, ώστε να βγάλουν το καλύτερο για όλους εκείνους που υποφέρουν. Είτε είναι τα θύματα του πολέμου στο Σουδάν ή το Ιράκ, είτε είναι οι άστεγοι των πόλεων.

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο την θέα του κόσμου από ψηλά. Και μόνο που ξέρουμε πως ο άνθρωπος αυτός μιλάει από υψόμετρο πάνω από τα 9000 μέτρα, είναι αρκετό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles