16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To RaspberryPi που θα διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε ένα τάπερ

    Μπορεί το RaspberryPi να δυσκολεύτηκε λίγο να βρει τον δρόμο του στα χέρια όλων εκείνων που το επιθυμούσαν, αλλά να που βρίσκει πια τον τρόπο, όχι μόνο να φτάσει, αλλά να κάνει και ταξίδια.

    Ο Greg Hollowey κάνει όνειρα με το δικό του υπολογιστή των 25 δολαρίων. Θέλει να τον ενσωματώσει σε ένα μικρό πλοιάριο, το FishPi και με την βοήθεια ενός ηλιακού πάνελ 130 watt και την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών όπως GPS, servo controller (για την «οδήγηση»), πυξίδας και κάμερας, σκοπεύει να διασχίσει τον Ατλαντικό.

    Το «πιλοτικό» FishPi είναι ένα «σκάφος» μήκους 50 εκατοστών και στεγάζει προς το παρόν το RaspberryPi σε ένα… τάπερ. Ο δημιουργός του όμως, φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την σύνδεση με μία υποτυπώδη μηχανή, το ηλιακό πάνελ που είπαμε παραπάνω και τα extra χαρακτηριστικά και να πραγματοποιήσει σύντομα το ταξίδι κατά πλάτος του Ατλαντικού ωκεανού.

    Κι ακόμα περισσότερο, φιλοδοξεί να δείξει στους χομπίστες σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας, ότι με ένα RaspberryPi, τον υπολογιστή των 25 δολαρίων, μπορούν να φτιάξουν το δικό τους «αυτοκινούμενο» σκάφος. Why not?

    Πηγή: The Verge

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles