22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή! Κυκλοφορούν «μαϊμούδες» Flappy Bird apps με malware!

    Το ντελίριο που προκάλεσε παγκοσμίως το Flappy Bird δε λέει να κοπάσει, παρά το ότι δεν είναι διαθέσιμο πλέον για κατέβασμα. Ευκαιρία για επιτήδειους να εκμεταλλευθούν την περίσταση με θύματα τους χρήστες!

    Παρά το ότι το Flappy Bird δεν υπάρχει πια ούτε στο Google Play, αλλά ούτε και στο App Store, αρκετοί χρήστες το αναζητούν μανιωδώς και σε ορισμένες περιπτώσεις…το βρίσκουν! Ή τουλάχιστον βρίσκουν apps-μαϊμούδες με τον τίτλο “Flappy Bird”, τα οποία φυσικά δεν έχουν σχέση με το original παιχνίδι και ακόμη χειρότερα, κρύβουν malware. Σύμφωνα με τη γνωστή εταιρεία security, Sophos, αρκετά τέτοια apps κυκλοφορούν online για Android συσκευές. Όχι στο Google Play βέβαια, αφού η Google φροντίζει να μην τα επιτρέπει, αλλά σε «τρίτα» app stores για Android τηλέφωνα και tablets, όπως αυτά που βρίσκουμε σε κινέζικες ή “OEM” συσκευές, οι οποίες δε χρησιμοποιούν το Google Play σαν marketplace.

    flappy-bird-scam

    Προσοχή, λοιπόν, αφού τα ψεύτικα Flappy Bird games παγιδεύουν τους χρήστες στέλνοντας μηνύματα με υψηλές χρεώσεις σε άγνωστους αριθμούς, ή/και περιέχουν malware που μολύνει τη συσκευή και θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα σας. Φυσικά, αν δεν έχετε επιτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές στις ρυθμίσεις, δεν έχετε φόβο, αλλά από την άλλη αν δε διαθέτετε το Google Play, η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής είναι μονόδρομος.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles