16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Flappy Bird… το game με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2014!

    Το Flappy Bird αποτέλεσε αν μη τι άλλο έναν τίτλο που συζητήθηκε πάρα πολύ μέσα στο 2014, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει το πώς έκανε τόσο πολύ πάταγο (σε σημείο τέτοιο που να οδηγήσει στην τρέλα τον δημιουργό του)! Σύμφωνα με την Google, το Flappy Bird αποτέλεσε το παιχνίδι με τα περισσότερα searches για το 2014, αφήνοντας πίσω του κατά σειρά τα 2048, FIFA 15, Destiny και Titanfall!

    flappy_bird

    Σύμφωνα με την καταγραφή της Google, το Flappy Bird έφτασε στο απόγειο των αναζητήσεων τον Φεβρουάριο, την περίοδο δηλαδή που ο δημιουργός του Dong Nguyen «τρελάθηκε» από την υπερβολική του επιτυχία του και αναγκάστηκε να το κατεβάσει από τα App Store και Google Play. To 2048, το δεύτερο game στη σχετική λίστα που ήταν επίσης ένα τίτλος που κυκλοφόρησε σε mobile συσκευές, απείχε πάρα πολύ από το πρώτο Flappy Bird. Ωστόσο, το γεγονός ότι στις πρώτες δύο θέσεις βρίσκονται δύο mobile games, τα οποία άφησαν το “blockbuster” Destiny στην τρίτη θέση, αποτελεί ενδεικτικό για τη δυναμική που έχει αρχίσει να αποκτάει το gaming στις φορητές συσκευές. Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο που μπορούμε να διακρίνουμε στην καταγραφή των games με τα περισσότερα searches για το 2014, είναι ότι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός από users πραγματοποίησε αναζητήσεις με τη φράση: “90s computer games” (κυρίως εξαιτίας της ύπαρξης των Shovel Knight και 1001 Spikes δύο 90s remakes που αποτέλεσαν μεγάλα hits μέσα στο 2014), ενώ επίσης σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και για το Hearthstone της Blizzard, αλλά και γενικότερα για τα card games, τα οποία δείχνουν να αποτελούν trend στις τάξεις των gamers.

    Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιο game θα καταφέρει να αναρριχηθεί στη σχετική λίστα για το 2015… θα είναι κάποιος τίτλος από την παραδοσιακή gaming σκηνή (όπως για παράδειγμα το The Witcher 3) ή μήπως θα είναι πάλι κάποιο mobile game (στο στυλ του Flappy Bird) που θα σκάσει από το πουθενά και θα κερδίσει τις καρδιές των εκατομμυρίων casual gamers; O νέος  χρόνος θα το δείξει…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles