BREAKING

0

Flickr: Πώς έσβησε κατά λάθος 4.000 φωτογραφίες!

Το Flickr, ένα από τα μεγαλύτερα websites ανάρτησης φωτογραφιών στο Internet, διατηρώντας πλέον ισχυρούς δεσμούς με τη Yahoo, μετρά 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι οποίοι ανεβάζουν κάθε μέρα πάνω από 4.000 φωτογραφίες.
Ανάμεσα σε αυτά τα 50 εκατομμύρια είναι και ο Micro Wilhelm που διατηρεί λογαριασμό στο Flickr εδώ και πέντε χρόνια. Είχε μάλιστα ανεβάσει στο προσωπικό του προφίλ, περίπου 4.000 φωτογραφίες, μέχρι τη μέρα που κάποιος υπάλληλος του site του έσβησε το προφίλ, κατά λάθος! Ο Wilhelm, είχε στείλει τη προηγούμενη μέρα, e-mail αναφοράς για έναν άλλο χρήστη που είχε ανεβάσει φωτογραφίες που δεν ανήκαν σε εκείνον (γεγονός που παραβιάζει τους όρους χρήσης του site). O υπάλληλος του Flickr, λοιπόν, αντί να διαγράψει τον επίμαχο χρήστη, διέγραψε του Wilhelm! Συγκεκριμένα, το e-mail που έστειλαν στον Wilhelm την επόμενη της διαγραφής του έλεγε τα εξής: « Δυστυχώς, μπέρδεψα τους λογαριασμούς και έσβησα κατά λάθος, το δικό σας λογαριασμό. Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτό το μεγάλο λάθος (…) μπορώ να σας ενεργοποιήσω ξανά το λογαριασμό, δεν μπορώ όμως να επανακτήσω τις φωτογραφίες σας»! Ως ένδειξη καλής θέλησης, η Flickr πρόσφερε στον άτυχο χρήστη 4 χρόνια δωρεάν συνδρομή στην αναβαθμισμένη έκδοση Flickr Pro.
Οι υπεύθυνοι της Yahoo δήλωσαν: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Micro Wilhelm και δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να επανακτήσουμε το περιεχόμενο του λογαριασμού του. Επίσης προσπαθούμε να βελτιώσουμε το σύστημα, ώστε να επανακτούμε ευκολότερα τους διαγραμμένους λογαριασμούς και φωτογραφίες.» Η ιστορία αναρτήθηκε στο Blog του Wilhelm και προξένησε μέγα τρόμο στους χρήστες του Flickr οι οποίοι συνειδητοποίησαν πως μπορεί να χάσουν όλα τους τα δεδομένα σε περίπτωση λάθους.
Ο χρήστης δήλωσε πως έχει κρατήσει στο σκληρό του, όλες τις φωτογραφίες του, όμως έχουν χαθεί πλέον όλοι οι σύνδεσμοι που είχαν οι φωτογραφίες του. Ίσως τελικά, Wilhelm να μην έπρεπε να ανακατεύεσαι σε ξένους λογαριασμούς…

0 Comment