15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Focus Mode και το Zoom έχει τη λύση για τους μαθητές που… αποσπάται η προσοχή τους!

    Η τηλεκπαίδευση μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν μία άγνωστη λέξη για το λεξιλόγιο μας, ωστόσο η πανδημία του COVID-19 άλλαξε πλήρως και τον τρόπο εκμάθησης, αλλά και το τρόπο που επικοινωνούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς. Το Zoom, το app επικοινωνίας και video conferencing που «γιγαντώθηκε» στην περίοδο της πανδημίας συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κύριες επιλογές των χρηστών όχι μόνο στην τηλεργασία, αλλά και στην τηλεκπαίδευση. Για αυτό και οι υπεύθυνοι του δουλεύουν διαρκώς πάνω σε τρόπους ώστε να καταστήσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες της εφαρμογής ακόμη πιο αποτελεσματικές.

    Έτσι λοιπόν, πρόσφατα αναβαθμίστηκε η desktop version του Zoom με το Focus Mode, μια ειδική λειτουργία, η οποία έχει ως στόχο της να βοηθήσει στην καλύτερη προσηλώση των μαθητών που έχουν την τάση να… “αφαιρούνται” την ώρα του online μαθήματος. Όταν το εν λόγω mode θα τίθεται σε λειτουργία, ο δάσκαλος θα μπορεί να βλέπει όλους τους μαθητές, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο μάθημα θα βλέπουν αποκλειστικά τον καθηγητή και την όποια παρουσίαση του. Φυσικά, όταν θα τελειώνει η παρουσίαση του μαθήματος, ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να απενεργοποιεί το Focus Mode, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ομαδικές συζητήσεις πάνω στο μάθημα που έχει παραδώσει. Χωρίς αμφιβολία, το εν λόγω feature μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σε παρουσιάσεις με τη συμμετοχή πολλών ατόμων, καθιστώντας κάθε Zoom session ακόμη πιο αποτελεσματικό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles