25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Foldable με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω ετοιμάζει η Vivo;

    Οι κατασκευαστές mobiles ακόμα… πειραματίζονται με την κατηγορία των foldables αφού δεν έχει επικρατήσει ακόμα κάποιο ιδανικό concept.

    Έτσι, η Vivo κατοχύρωσε μια πατέντα για ένα smartphone με αναδιπλούμενη προς τα έξω οθόνη. Η καταχώρηση εμφανίστηκε στο CNIPA (Chinese National Intellectual Property Administration) και δείχνει αρκετά αναλυτικά το εξωτερικό της συσκευής, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα camera module με 5 φακούς σε διάταξη X. O ένας φακός, μάλιστα, είναι τηλεφακός periscope.

    Μια τέτοια συσκευή θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, αν και η διαρκώς εκτιθεμένη οθόνη σίγουρα θα ήταν ευάλωτη σε φθορές και χτυπήματα. Οϋτως ή άλλως, βέβαια, η ύπαρξη μιας πατέντας δεν ισούται με την εμπορική παραγωγή της συσκευής. Έτσι, δε γνωρίζουμε αν θα δούμε ποτέ αυτό το κινητό σε δράση. Τουλάχιστον, όμως, υπάρχει “κινητικότητα” από τους κατασκευαστές προς την εύρεση του “next big thing” στην κατηγορία των mobiles.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles