20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Fonkraft smartphone… μία ακόμη modular πρόταση στα πρότυπα του Project Ara!

    Η Google ως γνωστόν εδώ και καιρό επιχειρεί να τελειοποιήσει το Project Ara, δίνοντας πνοή στο όραμα της δημιουργίας ενός πλήρως λειτουργικού smartphone, το οποίο αποτελείται από διαφορετικά mods (κομμάτια). Όμως η Google δεν είναι η μόνη που ασχολείται με την ανάπτυξη ενός modular smartphone, καθώς και άλλες εταιρείες (μικρότερης εμβέλειας) έχουν μπει δυναμικά στο προσκήνιο. Μία από αυτές είναι και η Fonkraft, η οποία επιχειρεί να κυκλοφορήσει τα δικά της modular smartphones, προλαβαίνοντας το Project Ara της Google!

    Fonkraft 1

    Οι εμπνευστές του Fonkraft για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο τους τρέχουν μία crowdfunding campaign στο Indiegogo, η οποία εάν τελικώς πετύχει θα τους χαρίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να ολοκληρώσουν τις καινοτόμες συσκευές τους. Από άποψη design οι διαφορές με το Project Ara είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ωστόσο η φιλοσοφία παραμένει ακριβώς η ίδια: ανάλογα με το mod που προσθέτει στη συσκευή, ο χρήστης είναι εκείνος που ουσιαστικά καθορίζει τόσο τη μορφή όσο και τις δυνατότητες του smartphone του.

    Fonkraft 2

    Σύμφωνα με τους εμπνευστές του Fonkraft, το basic μοντέλο θα στοιχίζει κοντά στα 99$ (και δεν θα δίνει πολλές επιλογές στο χρήστη του), ενώ η Fonkraft σχεδιάζει να βγάλει μία special edition, που απευθέυνεται στους λάτρεις του high-fidelity ήχου (το Fonrkraft HiFi με τιμή στα 199$), αλλά και η κορυφαία version, ονόματι Fonkraft Elements, που θα στοιχίζει στα 300$ και θα προσφέρει όλα τα διαθέσιμα modules. Αναμφίβολα, η προσπάθεια της Fonkraft παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον και ευελπιστούμε ότι θα δούμε κάποια στιγμή το όραμα της να γίνεται πραγματικότητα.

    https://youtu.be/hD4N5kfx0cU

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles