16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Φορέσαμε το PlayStation VR και η εμπειρία ήταν φανταστική!

    H μεγάλη στιγμή που περίμεναν όλοι οι gamers επιτέλους έφτασε, καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα από την κυκλοφορία του PlayStation VR, του «next big thing» της Sony στον κόσμο του gaming. Η Sony με αφορμή το επερχόμενο release του VR headset που φιλοδοξεί να αλλάξει για πάντα τον ρου της ιστορίας του gaming διοργάνωσε την επίσημη παρουσίαση του VR headset στη χώρα μας και έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις δυνατότητες του, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι στην εικονική πραγματικότητα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (PlayStation Area) που έστησε η Sony στο Golden Hall, μας δόθηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε για το τι μας έχει ετοιμάσει για το μέλλον του gaming η ιαπωνική εταιρεία, καθώς 4 ειδικά διαμορφωμένα gaming stations μας περίμεναν για να μας ρίξουν στα «βαθιά» της εικονικής πραγματικότητας…

    playstation-vr-25-large

    Εμφάνιση και αίσθηση…

    Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το PlayStation VR είναι εμφανές ότι η Sony έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά στον σχεδιασμό του headset. Το design φουτουριστικό, με τα χαρακτηριστικά LED φώτα στο μπροστινό τμήμα να δημιουργούν… ατμόσφαιρα. Ένα στοιχείο του PlayStation VR που το καθιστά ξεχωριστό είναι ότι είναι απίστευτα ελαφρύ, καθώς ένα ελαφρύ headset είναι βασικό προαπαιτούμενο για μία ξεκούραστη εμπειρία.

    playstation-vr-38-large

    Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή του headset στο κεφάλι γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία και αυτό που το καθιστά μοναδικό είναι ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας του. Ακόμη και για κάποιον που φοράει γυαλιά, το εν λόγω headset μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, όπου ο χρήστης με μία σειρά από απαλές κινήσεις μπορεί εύκολα να το φέρει στα μέτρα του, ρυθμίζοντας το headset σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Σε γενικές γραμμές, το PlayStation VR μας άφησε μία άνετη και ξεκούραστη αίσθηση, με την άριστη εφαρμογή να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του.

    playstation-vr-67-large

    H VR εμπειρία…

    Μετά την κατάλληλη προετοιμασία και τις απαραίτητες συμβουλές από τους υπευθύνους της Sony είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες της VR τεχνολογίας της Sony. Η περιήγηση μας στον εικονικό κόσμο του PlayStation VR ξεκίνησε με το RIGS, ένα combat sports game όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα ελέγχαμε ένα τεράστιο mech και απώτερος στόχος μας ήταν να πετύχουμε goal σε μία ειδική κυκλική περιοχή στο κέντρο της πίστας. Η μοναδική αίσθηση του ύψους σε περιβάλλον 360 μοιρών και ο φρενήρης ρυθμός αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του RIGS, ενός τίτλου που σίγουρα απαιτεί μπόλικη προσπάθεια μέχρι να το συνηθίσεις, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι προσφέρει μία εντυπωσιακή εμπειρία VR παιχνιδιού.

    playstation-vr-2-large

    H επόμενη στάση μας στον εικονικό κόσμο του PlayStation VR βάδισε σε πιο παραδοσιακά εικονικά μονοπάτια, καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους VR κόσμους του VR Words. Στο dive demo πραγματοποιήσαμε ένα υποθαλάσσιο ταξίδι και καταδυθήκαμε σε βάθος που ξεπερνούσε τα 200 μέτρα. Όλη η μαγεία της υποθαλάσσιας φύσης απλώθηκε μπροστά στα μάτια μας, ενώ προς το τέλος ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας αποφάσισε να μας κάνει τη ζωή αρκετά πιο… δύσκολη. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν τόσο ρεαλιστικό που είχαμε ήδη αρχίσει να αισθανόμαστε την «κλειστοφοβική» ατμόσφαιρα να μας κυριεύει.

    playstation-vr-5-large

    Και εάν τρομάξαμε με τον καρχαρία που ήταν έτοιμος να μας κάνει… κολατσιό, η εμπειρία που προσέφερε το Until Dawn: Rush in Blood ήταν ένα ακόμη πιο τρομακτική. Στο τρενάκι του τρόμου Rush in Blood νιώσαμε τον τρόμο να μας διαπερνάει την ραχοκοκαλιά. Στο εν λόγω on-the-rails shooter βρεθήκαμε σε ένα βαγονέτο και βλέπαμε να έρχονται προς το μέρος μας ένα κάρο αιωρούμενα αντικείμενα (από ιπτάμενα βάζα μέχρι… πίνακες), ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι τρομακτικοί clowns, οι οποίοι μας ορμούσαν με μανία… Φυσικά, οι «πιστές μας» καραμπίνες ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος!

    playstation-vr-65-large

    playstation-vr-16-large

    Αφού συνήλθαμε από την τρομάρα που προσέφεραν οι δημιουργοί του Until Dawn, κλείσαμε με το London Heist Getaway, όπου εκεί οπλιστήκαμε με τα Uzi μας και πραγματικά… όποιον πάρει ο χάρος, σε μία άκρως διασκεδαστική εμπειρία που σίγουρα ξεχώρισε για τον τρομερά γρήγορο ρυθμό. Και στους δύο προαναφερθέντες τίτλους χρησιμοποιήσαμε τα motion controllers του PlayStation και σίγουρα η αίσθηση που προσέφεραν στον έλεγχο των όπλων ήταν απλά μοναδική.

    playstation-vr-62-large

    playstation-vr-7-large

    Η νέα εποχή του VR… ξεκίνησε!

    Η πρώτη επαφή που είχαμε με το PlayStation VR θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική, καθώς η Sony γνωρίζει πολύ καλά το πώς να δημιουργεί ξεχωριστές εμπειρίες. Όσοι gamers θέλουν να πάρουν μία γεύση από την εποχή του VR μπορούν να το κάνουν από τις 14 Οκτωβρίου στο Golden Hall στο δεύτερο όροφο (για το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος πατήστε εδώ). Η νέα εποχή του VR ξεκίνησε και η Sony φάνηκε πανέτοιμη να πρωταγωνιστήσει σε αυτή…

    playstation-vr-22-large

    Το PlayStation VR θα διατίθεται στην αγορά από τις 14 Οκτωβρίου με το core πακέτο να στοιχίζει 399 ευρώ και το PSVR μαζί με τα motion controllers και την PS κάμερα θα στοιχίζει 499 ευρώ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles