14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ξεχάστε τον James Bond. Ο νέος υπερκατάσκοπος είναι ένα geek

    Αν έχουμε δει τις περισσότερες ταινίες James Bond, στο άκουσμα της λέξης υπερκατάσκοπος, στο μυαλό μας έρχονται τα εξής χαρακτηριστικά:

    Φύλο: άντρας

    Ηλικία: Μεταξύ 30 – 40

    Εμφάνιση: Κομψός, φοράει κουστούμι, γοητευτικός

    Σωματική διάπλαση: Λεπτός, αθλητικός, μία μηχανή που σκοτώνει

    Κοινωνικότητα: περιβάλλεται από σημαντικούς ανθρώπους και πανέμορφες γυναίκες

    Όπως εύστοχα επισημαίνουν στο The Next Web, η μόνη σειρά που «παρέκαμψε» αυτό το στερεότυπο, είναι ο περίφημος Chuck. Ένας geek που ήταν ο απόλυτος υπερκατάσκοπος εν αγνοία του αρχικά, λίγο άτσαλος, αλλά σε κάθε αποστολή, μία μικρογραφία (στο πιο ψηλό) του James Bond.

    Ο Mr. Bond δεν θα ήταν τίποτε χωρίς την τεχνολογία που του προσφέρει η MI6. Ναι, μπορεί στο Skyfall να είδαμε την παλιά Aston Martin να δικαιώνει τον ρόλο της, αλλά ο νέος Q (total geek), ήταν εκείνος που άφησε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα για να βρει ο «κακός» τον James Bond και την (μακαρίτισσα πια) Μ.

    O νέος Sherlock Holmes του BBC που ζει και δραστηριοποιείται στο σύγχρονο Λονδίνο, είναι μία μαθηματική διάνοια και έγινε «διάσημος» στους Λονδρέζους μέσα από το blog του Dr. Watson.

    Στο Person of Interest, μπορεί ο πρώην πράκτορας της CIA να ξέρει πώς να «δέρνει» τους κακούς, αλλά χωρίς την τεχνολογική κατάρτιση και εξοπλισμό που του προσφέρει ο κος Finch, θα εξακολουθούσε να είναι ένας άστεγος πρώην πράκτορας.

    Πράγμα που σημαίνει κυρίες και κύριοι… ότι ο νέος υπερκατάσκοπος είναι ένας geek. Ένας geek που φοράει κουστούμι, χειρίζεται την τεχνολογία και το διαδίκτυο στα ακροδάχτυλά του και πάει κόντρα στο κατεστημένο, ακόμα κι αν εργάζεται γι αυτό.

    Καλώς ορίσαμε στον φανταστικό κόσμο των hyper-hollywood-hackers.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles