21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Φως στο τούνελ για τη Sony Mobile… Κέρδη ύστερα από πολλά χρόνια!

    Είναι κοινό μυστικό ότι η Sony, παρόλο που το brand της έχει μια τεράστια βαρύτητα, τα τελευταία χρόνια πολλά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας δεν αποτελεί παρά μια σκιά του παλιού καλού εαυτού της. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πωλήσεις των mobile συσκευών της βρίσκονται στο… ναδίρ. Παρόλα αυτά, o ιαπωνικός γίγαντας δεν εγκατέλειψε ποτέ τη προσπάθεια και έτσι ύστερα από ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης (που κράτησε χρόνια) κατάφερε να σημειώσει αύξηση κερδών ύστερα από πολλά χρόνια!

    Με βάση λοιπόν τα επίσημα δεδομένα που ανακοίνωσε η Sony, οι αποστολές σε Xperia smartphones ξεπέρασαν τα 400.000 units μέσα στο οικονομικό τρίμηνο που πέρασε! Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από το οικονομικό έτος του 2017 όπου και ξεκίνησε μια διαρκή πτώση, η οποία σίγουρα θα έκανε τη Sony Mobile Communications για το εάν θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Όπως έγινε γνωστά, τα κέρδη της Sony ανήλθαν περίπου στα 255 εκατομμύρια δολάρια και σε αυτό σίγουρα συνέβαλλε η προσπάθεια που έγινε για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του εν λόγω τμήματος. Φυσικά, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει ακόμη δουλειά πολύ και αυτό γιατί τα επίσημα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν και απώλειες που αγγίζουν τα 129 εκατομμύρια, φανερώνοντας ότι θα πρέπει να περάσει κι άλλο ο καιρός μέχρι να εξισορροπήσουν τα πράγματα.  Όμως ακόμη κι έτσι είναι μια καλή αρχή! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles