17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Φουντώνουν οι φήμες για τα iPhone 13: Χωρίς φυσικές θύρες και με Always-On οθόνη!

    Ακόμα δεν έχουμε… χορτάσει τα iPhone 12 και ήδη “φουντώνουν” οι φήμες για τα iPhone 13 που θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβρη (άνευ απροόπτου).

    Δύο γνωστοί tipsters, οι Max Weinbach και Jon Prosser, αποκάλυψαν πως τα επόμενα iPhones θα έχουν μαλακή, ματ “πλάτη” που θα προσφέρει περισσότερο grip και θα απέχει από τα σημερινά πρότυπα των κρυστάλλων και των γυαλιστερών φινιρισμάτων. Επίσης, το iPhone 13 Pro/Pro Max ίσως έχει LTPO always-on οθόνη με 120Hz refresh rate, όπως η ProMotion οθόνη του iPad Pro και το Apple Watch Series 6. Η ώρα και η μπαταρία θα είναι μόνιμα ορατές στην οθόνη και οι ειδοποιήσεις θα προβάλλονται σε μια μπάρα με εικονίδια. Όταν θα λαμβάνετε ένα notification, η οθόνη δεν θα ανάβει πλήρως, αλλά σε χαμηλή ένταση για λίγα δευτερόλεπτα. Ο χρήστης θα έχει ελάχιστη δυνατότητα παραμετροποίησης αυτού του AOD mode.

    Οι μαγνήτες MagSafe θα παραμείνουν μέσα στις συσκευές αλλά θα είναι ακόμα ισχυρότεροι. Οι συσκευές θα έχουν πάχος αυξημένο κατά 0,26mm, αλλά όχι εξ’αιτίας των μαγνητών. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που ίσως δούμε στα iPhone 13 είναι η δυνατότητα αστροφωτογραφίας, όπως στα Google Pixel. Αν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, τότε το mode θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο χρήστης στρέψει την κάμερα προς τον ουρανό, το βράδυ. Η Apple ίσως προσθέσει και το Portrait Mode video στα νέα iPhones, ώστε ο χρήστης να “παίζει” με το depth of field μετά την καταγραφή του video. Η ultra-wide κάμερα θα έχει φακό 6 στοιχείων σε σχέση με τον τωρινό των 5 στοιχείων. Το διάφραγμα του φακού της θα αυξηθεί σημαντικά στο f/1.8 (από f/2.4). Όσο για τους τηλεφακούς στα Pro και Pro Max μοντέλα, μάλλον θα έχουν εστιακό μήκος 65mm και διάφραγμα f/2.2.

    Τέλος, υπάρχει μια πιθανότητα της τάξεως του… 70% να μην υπάρχει καμία θύρα στα iPhone 13 Pro και Pro Max, με τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων να γίνονται αυστηρά ασύρματα, ενώ ίσως επιστρέψει και το Touch ID με αισθητήρα μέσα στην οθόνη. Και μην εκπλαγείτε αν όλα τα παραπάνω, εν τέλει, δεν αφορούν τα iPhone 13 αλλά… τα iPhone 12s!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles