21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Πώς να αξιοποιήσετε το Foursquare στις καλοκαιρινές εξόδους σας

    Διανύοντας το μήνα Ιούλιο, οι περισσότεροι θα έχετε αυξήσει τις καθημερινές εξόδους σας και κάποιοι ήδη θα σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, σε κάποιο νησί πιθανότατα. Όπως και να ‘χει, είτε βρεθείτε σε κάποιο νέο μέρος το οποίο δεν έχετε ξανά επισκεφθεί, είτε μείνετε στην πόλη σας, είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το Foursquare για να ανακαλύψετε τους επόμενους προορισμούς σας.

    Η έρευνα μπορεί να γίνει είτε από το σπίτι και τον υπολογιστή πριν την έξοδο, είτε ακόμη και εν κινήσει από το κινητό. Στη δεύτερη περίπτωση καλό είναι να διαθέτετε λογαριασμό στο Foursquare, διαφορετικά θα παιδευτείτε. Αντίθετα, η έρευνα από το σπίτι μπορεί να γίνει και δίχως λογαριασμό, εύκολα και γρήγορα.

    foursquare

    Με μία επίσκεψη στο foursquare.com/explore, υπάρχουν πάνω αριστερά δύο πλαίσια για αναζήτηση. Ξεκινώντας από το δεύτερο πλαίσιο, ορίζετε την πόλη της οποίας τις τοποθεσίες θέλετε να αναζητήσετε, και στο πρώτο πλαίσιο επιλέγετε είτε κατηγορία τοποθεσιών, είτε πληκτρολογείτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αν για παράδειγμα σας την έχουν προτείνει φίλοι και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’αυτή.

    foursquare

    Στη συνέχεια, κάτω από αναζήτηση το Foursquare προτείνει συγκεκριμένες φράσεις για αναζήτηση, καθώς επίσης διαθέτει και διάφορα φίλτρα για ταξινόμηση των αποτελεσμάτων. Δίπλα από την επιλογή «Show me:», το φίλτρο «Specials» βρίσκει προσφορές καταστημάτων οι οποίες κερδίζονται με ένα check-in του χρήστη (απαιτείται λογαριασμός για το check-in), το φίλτρο «Price» βρίσκει καταστήματα με τιμές τις οποίες ορίζει ο χρήστης και το φίλτρο «Open Now» βρίσκει καταστήματα τα οποία εκείνη τη στιγμή λειτουργούν. Τα υπόλοιπα φίλτρα είναι για όσους έχουν λογαριασμό, καθώς αξιοποιεί τα δεδομένα αυτών.

    foursquare

    Κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης διαθέτει τον δικό του αριθμό, ο οποίος απεικονίζεται και στο χάρτη δεξιά για την καλύτερη εύρεση της τοποθεσίας. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες όπως η βαθμολογία της τοποθεσίας στον πράσινο κύκλο, η κατηγορία, η τιμή, η διεύθυνση κλπ. Αν σας κεντρίσει το ενδιαφέρον μια τοποθεσία, κάντε κλικ στον τίτλο αυτής για να μεταφερθείτε στη σελίδα της.

    foursquare

    Κι εδώ ξεκινά το καλύτερο μέρος της Foursquare εμπειρίας. Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχουν φωτογραφίες των χρηστών από την τοποθεσία, στη συνέχεια όλες οι απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας της τοποθεσίας και στο κάτω μέρος (δε φαίνεται στη φωτογραφία) τα σχόλια των χρηστών. Διαβάζοντας τα σχόλια μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για μια τοποθεσία. Στα δεξιά υπάρχουν κάποιες επίσης πληροφορίες, όπως παρόμοιες τοποθεσίες και τοποθεσίες για να επισκεφθεί ο χρήστης μετά τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

    Πριν βγείτε από το σπίτι, κάντε μία έρευνα στο Foursquare και δείτε «τι παίζει» εκεί που θα πάτε. Μπορείτε να βρείτε από καφετέριες μέχρι και μπαρ, από παραλίες μέχρι και σινεμά, από παγωτατζίδικα μέχρι και σουβλατζίδικα. Τα πάντα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles