16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    FOVE VR. Ένας ακόμη διεκδικητής του θρόνου της εικονικής πραγματικότητας!

    To 2016 θα μπορούσε κάλλιστα να ανακηρυχθεί ως έτος εικονικής πραγματικότητας, καθώς του χρόνου είναι η χρονιά όπου η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να εδραιωθεί. Oculus Rift, HTC Vive και Project Morpheus είναι ορισμένα από τα virtual reality tech projects που τρέχουν αυτή τη στιγμή και τα οποία είναι προγραμματισμένα να εμφανιστούν μέσα στην επόμενη χρονιά. Στα παραπάνω VR headsets έρχεται να προστεθεί το FOVE, το οποίο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα headsets που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής θα διαθέτει ενσωματωμένη eye-tracking τεχνολογία!

    Fove 2

    Το FOVE υιοθετώντας την προαναφερθείσα τεχνολογία θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των ματιών του χρήστη του, παρέχοντας καλύτερο depth of field, περισσότερο φυσική κίνηση, αλλά και καλύτερο οπτικό πεδίο σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν οπτική πρώτου προσώπου (όπως τα first-person shooters). Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, τo FOVE VR θα μπορεί να συνεργαστεί με games και εφαρμογές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί πάνω σε ορισμένες πολύ γνωστές game engines όπως η Unity, η Unreal Engine και η CryEngine, για αυτό και δεν θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο ώστε να αναπτυχθούν για αυτό ορισμένα από τα πιο γνωστά video games που έχουν κυκλοφορήσει. Πέραν όμως των παιχνιδιών, οι δημιουργοί του FOVE πιστεύουν ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα είναι η ιατρική και η εκπαίδευση. Μάλιστα, σε συνεργασία με το University of Tskuba, το οποίο ειδικεύεται σε ιατρικές εφαρμογές που σχετίζονται με άτομα με κινητικά προβλήματα, η εταιρεία ανάπτυξης του FOVE VR πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα όπου ένα νεαρό παιδί με κινητικά προβλήματα που φορούσε το headset κατάφερε να παίξει πιάνο ανοιγοκλείνοντας μόνο τα μάτια και κουνώντας το κεφάλι του!

    FOVE 1

    Οι εμπνευστές του FOVE για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, ξεκίνησαν μία καμπάνια στο Kickstarter, όπου ελπίζουν να συγκεντρώσουν το ποσό των 250.000$. Εφόσον όλα πάνε καλά το συγκεκριμένο project θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, με το headset να πωλείται γύρω στα 399$ (όσοι το παραγγείλουν μέσα από το Kickstarter θα μπορούν να το πάρουν 50$ φθηνότερα).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles