20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Foxbots. Σχεδόν έτοιμα τα ρομπότ της Foxconn που θα συναρμολογήσουν τα επόμενα iPhone

    Ο CEO της Foxconn, Terry Gou, ανακοίνωσε πως τα “Foxbots”, τα ρομπότ που θα μπουν ως… “εργαζόμενοι” στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, βρίσκονται στα τελικά στάδια δοκιμών και θα μπορούσαν να “εξοπλίσουν” τουλάχιστον ένα μεγάλο εργοστάσιό της το επόμενο διάστημα.

    foxconn

    Η Foxconn έχει ως στόχο να τοποθετήσει, σε πρώτη φάση, 10.000 ρομπότ στα εργοστάσιά της, αντικαθιστώντας με αυτά ανθρώπους εργαζομένους, με κάθε ένα από τα οποία να έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να συναρμολογήσει περί τις 30.000 συσκευές το χρόνο. Το κόστος κάθε “Foxbot” φτάνει τα 20.000 με 25.000 δολάρια, ενώ, όπως διαβάζουμε, η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να “ρίξει στα βαθιά” τους νέους της “εργαζομένους”, δηλαδή κατευθείαν στη γραμμή παραγωγής των προϊόντων της Apple.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Foxconn είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει ρομπότ στις γραμμές παραγωγής της το 2011, χωρίς, ωστόσο, να έχουμε νέα το επόμενο διάστημα έως τώρα.

    Δεν ξέρουμε αν τα “Foxbots” προλαβαίνουν το… iPhone 6, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα νέα σε αυτό το κομμάτι των τεχνολογικών εξελίξεων, το οποίο, πάντως, δεν ξέρουμε αν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως θετική ή αρνητική εξέλιξη σε έναν “ευαίσθητο” κλάδο όπως τα εργοστάσια παραγωγής και συναρμολόγησης προϊόντων στη μακρινή Κίνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles