15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Foxconn: Επενδύει 10 δισ. δολάρια στην κατασκευή εργοστασίου στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών

    Ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Apple, στην κατασκευή των προϊόντων της, η Foxconn, ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να επενδύσει στην κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής LCD panels στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν το μεγάλο αφεντικό της Foxconn, Terry Gou, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο κυβερνήτης του Wisconsin Scott Walker.

    foxconn

    Η επένδυση θα είναι της τάξεως των 10 δισ. δολαρίων και τουλάχιστον στην αρχή θα απασχολήσει 3.000 εργαζομένους. Η εταιρεία σκοπεύει μελλοντικά να επενδύσει σε βοηθητικές εγκαταστάσεις σε Illinois, Indiana και Michigan με τις θέσεις εργασίας να ανεβαίνουν στις 13.000!

    Για αρχή το εργοστάσιο θα κατασκευάζει οθόνες της Sharp, μιας και η Foxconn έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας. Με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα panels της Sharp είναι λογική η επένδυση αυτή μιας και η Foxconn έτσι θα μηδενίσει τα έξοδα μεταφοράς.

    Η επένδυση αυτή ίσως μελλοντικά να ωφελήσει και την Apple η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Foxconn. Λέτε το επόμενο iPhone να έχει οθόνη της Sharp; Διόλου απίθανο!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles