19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οριστική “φραγή” στη χρήση κλεμμένων κινητών βάζει η EETT

    Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τίθεται σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα συσκευών σε περίπτωση κλοπής, με τη βοήθεια των ΙΜΕΙ τους.

    thief-mobile-phone

    Bάσει του τροποποιημένου Κανονισμού Γενικών Αδειών που έχει εκπονήσει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) επιχειρείται λοιπόν -σε συμμόρφωση με κοινοτική σύσταση- να περιοριστεί το φαινόμενο της κλοπής κινητών.

    Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity το γνωστό μας IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών.

    Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση χρηστών, οι οποίοι δήλωσαν νομίμως την κλοπή της συσκευής τους. Κάθε πάροχος ενημερώνει ανά μήνα τους υπόλοιπους παρόχους σχετικά με τα IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του, “μπλοκάροντας” συσκευές με IMEI που ανήκει στην εν λόγω λίστες.

    Το αποτέλεσμα είναι καμία συσκευή να μην μπορεί να λειτουργεί σε κανένα ελληνικό δίκτυο μετά την κλοπή της, αρκεί να έχει δηλωθεί, ενώ θα υπάρχουν και συμφωνίες και με με δίκτυα του εξωτερικού.

    Να σημειωθεί ότι οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έχουν προθεσμία 5 μηνών για τη δημιουργία των σχετικών λιστών με τα ΙΜΕΙ των κλεμμένων κινητών.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles