19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Frane Selak: Ο τυχερότερος γκαντέμης του κόσμου!

    Στην περίπτωση του Κροάτη Frane Selak η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κι αυτό διότι δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν ο τύπος είναι ο τυχερότερος γκαντέμης ή ο ατυχέστερος κωλόφαρδος του κόσμου. Ο λόγος ή μάλλον οι λόγοι; Αρκετοί, όπως θα διαβάσεις παρακάτω…

    frane-selak

    Η ιστορία του Frane Selak ξεκινά μία κρύα μέρα του 1962 όταν εκείνος βρισκόταν στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Sarajevo – Dubrovnik. Ο συρμός εκτροχιάστηκε και έχοντας βγει απ’ τις γραμμές κατέληξε στη θάλασσα. Οι επιβάτες είτε σκοτώθηκαν κατά τον εκτροχιασμό, είτε πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Αδριατικής όμως ο Frane, έχοντας σπάσει απλά το χέρι του, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

    Ο Frane από τότε αποφάσισε να αποφεύγει τα τρένα, έλα που όμως τον επόμενο χρόνο, καθώς πετούσε προς τη Rijeka, η ατυχία (;) του ξαναχτύπησε την πόρτα;! Και οι δύο μηχανές του αεροπλάνου του σταμάτησαν να λειτουργούν μεσούσης της πτήσης με την πίεση στην καμπίνα να πέφτει απότομα. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει βίαια ύψος και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μία ελαττωματική πόρτα ξεκόλλησε με αποτέλεσμα ο Frank να είναι ο μοναδικός επιβάτης που έφυγε στο κενό! Χωρίς αλεξίπτωτο. Η συνέχεια; Ο Frane έπεσε σε μια στοίβα από άχυρα και τη σκαπούλαρε με μικροφθορές την ώρα που η συντριβή του αεροπλάνου σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες σε αυτό!

    Δύο χρόνια μετά ο Θάνατος επισκέφθηκε και πάλι τον Frane που αυτή τη φορά μετακινείτο με λεωφορείο. Ευρισκόμενο σε γέφυρα, το περί ου ο λόγος λεωφορείο παρουσίασε πρόβλημα στους τροχούς με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και αυτό να φύγει στο κενό. Τέσσερις επιβάτες σκοτώθηκαν όμως σε αυτούς προφανώς δεν βρισκόταν ο Frane.

    Έχοντας αποφασίσει να αποφεύγει πλέον τα δημόσια μέσα μεταφοράς (ή γενικότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς), ο Frane είπε να αρχίσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του. Τι το ‘θελε… Το 1970 εξερράγη η μηχανή του αμαξιού του αλλά εκείνος πρόλαβε να πηδήξει έξω πριν αυτό καταστραφεί ολοσχερώς ενώ το ίδιο συνέβη και τρία χρόνια αργότερα με το καινούριο του αυτοκίνητο: αυτή τη φορά οι φλόγες πήγαιναν κατ’ ευθείαν στο πρόσωπό του μέσα από το σύστημα air conditioning όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει το σερί του Frane.

    To 1995 o Frane χτυπήθηκε από λεωφορείο αλλά φυσικά επέζησε ενώ το 1996 στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα φορτηγό, το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό από ύψος 100 μέτρων και εξερράγη. Ο Frane είχε προλάβει όμως να πεταχτεί έξω απ’ αυτό και να πιαστεί από ένα δέντρο… στη διαδρομή.

    Από τότε ο Frane δεν έχει εμπλακεί σε άλλα ατυχήματα (μόνο το διαστημόπλοιο του μένει και καθάρισε) όμως τα πάρε-δώσε του με την τύχη (του) δεν σταμάτησαν: το 2003 στην ηλικία των 72 ο Frane αγόρασε ένα λαχείο, το πρώτο του μετά από 40 χρόνια. Guess freakin’ what: κέρδισε. Το τζακ-ποτ…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles