20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Frederick Research Center: Βασικός εταίρος του προγράμματος ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ για ανάπτυξη έξυπνης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας

    frederick 1 (2) (Small)

    Ως βασικοί εταίροι του Ερευνητικού Προγράμματος “ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ” συμμετέχουν το Ερευνητικό Κέντρο Frederick και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ), οι οποίοι, σε συνεργασία με τους Δήμους Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Θήρας αναπτύσσουν το Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 1.306.290€. Πιο αναλυτικά, το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, ως βασικός εταίρος και μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα του δικτύου συνεργασίας, υποστηρίζει επιστημονικά και τεχνικά το έργο. Είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη της μελέτης εφαρμογής και τα τεύχη αποτελεσμάτων της πιλοτικής λειτουργίας σε κάθε περιοχή στόχου, και την ανάπτυξη των ολοκληρωμένων σχεδίων βιώσιμης κινητικότητας. Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου Frederick είναι ο Δρ Χρυσόστομος Χρυσοστόμου, Ανώτερος Ερευνητής και παράλληλα Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick. Στην ομάδα έργου συμμετέχει και ο Δρ Μάριος Λέστας, Ανώτερος Ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου Frederick και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Frederick.

    Σκοπός του έργου είναι οι συμμετέχουσες περιοχές (Κύπρος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σύρος) να αναπτύξουν ένα πρότυπο οργανωτικό και λειτουργικό πλαίσιο για την ενίσχυση και περιβαλλοντική αναβάθμιση των Αστικών Συγκοινωνιών.

    Οι ειδικοί στόχοι του έργου ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ αφορούν όλες τις παραμέτρους που συνθέτουν ένα βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα αστικών μεταφορών βασισμένο στις αρχές της ΒΑΚ και ειδικότερα στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της αύξησης χρήσης των ΜΜΜ, στη μείωση εκπομπών CO2 και λοιπών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκύπτουν από την αύξηση της χρήσης ΜΜΜ, στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και τη μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης των συγκοινωνιακών υποδομών των περιοχών στόχου. Απώτερος στόχος παραμένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αλλά και η βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών από την αρτιότερη και ακριβέστερη ενημέρωση αναφορικά με τα δρομολόγια των ΜΜΜ, και τη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων λόγω της μείωσης μετακινήσεων με αυτοκίνητα.

    Στις δύο τελευταίες συναντήσεις που είχαν οι εταίροι του έργου σε Κύπρο (Λεμεσό) και Ελλάδα (Θήρα), έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στις περιοχές υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα επικαιροποιήθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου στη φάση ανάπτυξης και εφαρμογής στις περιοχές που έχουν επιλεγεί.

    frederick 1 (1)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles