20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το Free στις εφαρμογές του App Store αντικαθίσταται από το Get

    Μικρή αλλαγή από σήμερα σε iTunes και Mac App Stores, καθώς η Apple αφαιρεί την ένδειξη “Free” (Δωρεάν) από εφαρμογές και παιχνίδια, αντικαθιστώντας την από το “Get”.

    GET

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις πιέσεις από την Ευρωπαίκή Επιτροπή κυρίως, η οποία το καλοκαίρι είχε πετύχει να εξαναγκάσει και την Google να αφαιρέσει το Free από εφαρμογές της που περιελάμβαναν in-app αγορές.

    Η άνοδος του “free-to-play” business model (ή αλλιώς “freemium” για κάποιους) έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλά παιχνίδια και εφαρμογές που είχαν την ένδειξη δωρεάν, οδηγούσαν τους χρήστες τους πρακτικά σε… έξοδα, ώστε να χρησιμοποιήσουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά τους, π.χ. να ξεκλειδώσουν πίστες ή να αξιοποιήσουν νέα “όπλα”. Μεγάλο ήταν το πρόβλημα όταν η χρήση γινόταν από παιδιά, κάτι που οδηγούσε κάποιες φορές και σε χρεώσεις στους λογαριασμούς των γονιών, χωρίς να πέσει στην αντίληψή τους. Οι διαμαρτυρίες στις ενώσεις των καταναλωτών ήταν έντονες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασχολείται ενεργά με το ζήτημα και τελικά να εξαναγκάζει τις εταιρείες να λάβουν μέτρα.

    H Apple, πέρα από τη μικρή αλλαγή στο Free button που γίνεται πλέον Get, σημειώνει πως έχει ήδη προβεί σε κινήσεις για την προστασία των καταναλωτών, κάνοντας ξεκάθαρο ποιες εφαρμογές περιλαμβάνουν in-app purchases στο store της, δημιουργώντας Kid section στο κατάστημα εφαρμογών της, αλλά και με μία σειρά άλλων κινήσεων και ενσωμάτωσης νέων χαρακτηριστικών στο iOS 8.0 που διασφαλίζουν συνολικά τους χρήστες της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles