BREAKING

Free Wi-Fi hot spots: Πού θα βρεις τη χαρά του... δωρεάν Internet;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι, αν μείνουν κάποιες ώρες χωρίς Internet, αποκόπτονται από τον κόσμο. Μην τους παρεξηγείτε...

...τη σήμερον ημέρα, τα κλισέ του τύπου "ζήσε και λιγάκι τη ζωή σου εκτός Διαδικτύου" έχουν ξεπεραστεί και οι περισσότεροι αναζητούμε, έστω και για δέκα λεπτά, εκείνο το free Wi-Fi δίκτυο που θα μας ενημερώσει για την επικαιρότητα, τα μηνύματα των φίλων μας ή ακόμη και τις -καλοκαιρινές δυστυχώς- επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Αν έχετε laptop, netbook ή smartphone με υποστήριξη Wi-Fi και θέλετε να εκμεταλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές τους, δείτε λοιπόν πού θα βρείτε δωρεάν δίκτυο, εντός ή και εκτός των τειχών...

Εντός Αθηνών

Η Αθήνα μπορεί να μην είναι Νέα Υόρκη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν προσφέρει αρκετές ευκαιρίες να απολαύσετε δωρεάν Internet, κάνοντας βόλτες σ' αυτή. Σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, μπορείτε καταρχήν να συνδεθείτε με το δίκτυο "athensWi-Fi", μέσω ειδικών κόμβων. Σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης που λειτουργούν δωρεάν θα βρείτε, προς το παρόν, στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Κοτζιά, το Θησείο και την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα θα βρείτε όμως πολύ περισσότερες λύσεις για να μπείτε ασύρματα στο Internet, ακόμη και στις αποβάθρες του μετρό (!), όπου παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τη Forthnet. Αν τώρα απομακρυνθείτε λιγάκι από την πλατεία, πολλά καφέ, όπως αυτό του Public στον 5ο όροφο του πολυκαταστήματος, θα φροντίσουν να καλύψουν τη διαδικτυακή σας "δίψα".

Δωρεάν ασύρματο Internet θα βρείτε σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου και όχι μόνο, με την υποστήριξη του δικτύου της Forthnet, η οποία συνεργάζεται με πολλά καφέ και χώρους εστίασης τοποθετώντας σ' αυτά τα hot-spots της. Μέσα από αυτά, οι συνδρομητές της εταιρείας, τοποθετώντας απλά τους κωδικούς της σύνδεσής τους, μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, πάντως, στην αλυσίδα καφέ Starbucks, που διαθέτει αρκετά σημεία στην Αττική αλλά και ολόκληρη τη χώρα, πέρα από τη δυνατότητα τοποθέτησης των κωδικών της Forthnet, μπορείτε να απολαμβάνετε το δωρεάν Internet μαζί με έναν παγωμένο καφέ τοποθετώντας στο κινητό/netbook/laptop σας τους κωδικούς που θα βρείτε στην απόδειξη της παραγγελίας σας.

Free Wi-Fi παρέχεται, πάντως, και σε άλλα κομβικά σημεία της Αττικής, όπως το λιμάνι του Πειραιά από τον ΟΛΠ, αλλά και σε κεντρικά σημεία διαφόρων δήμων όπως, ενδεικτικά αναφέρουμε, την Καισαριανή, το Βύρωνα, το Χαλάνδρι, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω. Επιπρόσθετα, όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερα είναι τα καφέ, μπαρ ή εστιατόρια στην πόλη που προσφέρουν δωρεάν Internet στους επισκέπτες τους, κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Εκτός Αθηνών

Αρκετά σημεία free Wi-Fi πρόσβασης υπάρχουν όμως και εκτός Αθηνών... Όπως διαβάζουμε σε πρόσφατο αφιέρωμα που έκανε το "Βήμα", μόνο η Θεσσαλονίκη διαθέτει 37 σημεία πρόσβασης, σε διάφορες περιοχές, από την Καλαμαριά έως τους Αμπελόκηπους κατά μήκος της παραλίας. Στην Πελοπόννησο υπάρχουν, επίσης, πολλά σηµεία Wi-Fi πρόσβασης, όπως στο Ξυλόκαστρο (µε πρωτοβουλία του δήµου), στην Ηλεία (στον Πύργο και την Αµαλιάδα), στην Καλαµάτα, στην Καρδαµύλη, στην Κυπαρισσία, στην Πάτρα και στην Τρίπολη. Στα νησιά των Κυκλάδων, προς το παρόν προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi πρόσβαση µόνο στην Ερµούπολη της Σύρου, ενώ, σύντοµα, θα παρέχεται και στη Σαντορίνη. Στα νησιά του Ιονίου τώρα, υπάρχουν 10 Wi-Fi hotspots (πέντε στη Λευκάδα, τρία στη Ζάκυνθο και από ένα σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά) ενώ στα Δωδεκάνησα υπάρχουν 12 hotspots στη Ρόδο σε διάφορα σηµεία του νησιού (όπως Ρόδος, Καλλιθέα, Αφάντου, Γεννάδι, Ψίνθος, Κοσκινού, Φιλέρηµος) και 10 στην Κω. Στην Κρήτη, τέλος, υπάρχουν 38 τέτοια σηµεία και συγκεκριµένα 17 στα Χανιά, 16 στο Ηράκλειο, δύο στο Λασίθι και τρία στο Ρέθυµνο.

Το site του δωρεάν Wi-Fi

Στο free-wifi.gr θα βρείτε μία προσπάθεια συγκέντρωσης σημείων στην Ελλάδα, όπου θα βρείτε δωρεάν Wi-Fi, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε για καφέ/εστιατόρια, είτε για σημεία πρόσβασης από δήμους κ.λπ. Αν και δεν υπάρχουν καταχωρημένα όλα τα Wi-Fi hotspots της χώρας, αποτελεί ένα καλό ευρετήριο που μπορεί να σας ενημερώσει για free internet points που δε γνωρίζατε.

Πηγή: www.tovima.gr

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment