16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Δωρεάν οι άδειες Windows για συσκευές κάτω των 9 ιντσών και “Internet of Things” devices

    Οι ανακοινώσεις της Microsoft στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Build Conference ήταν πολλές. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχώρισε φυσικά η ανακοίνωση του Windows 8.1 Update, αλλά και των Windows Phone 8.1. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία γνωστοποίησε ότι οι άδειες για τα νέα Windows θα διατίθενται δωρεάν στους κατασκευαστές -τουλάχιστον για συγκεκριμένου τύπου συσκευές- σε μία προσπάθεια να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και ιδιαίτερα την Google (βλέπε Android, Chrome OS αλλά και… Android Wear), αλλά και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στο mobile κομμάτι.

    Windows-under-9-inches

    Η δωρεάν διάθεση της νέας έκδοσης των Windows θα αφορά τους κατασκευαστές που θα διαθέτουν tablets και smartphones κάτω των 9 ιντσών, αλλά και Internet of Things (IoT) devices, όπως ανακοίνωσε στο Build ο VP της αμερικανικής εταιρείας, Terry Myerson.

    Windows-IOT-Devices

    Παρ’ όλα αυτά, δε διευκρινίστηκε ποιον τύπο Windows θα αφορά η νέα πολιτική της Microsoft (Windows 8.1, Windows 8.1 RT;) ενώ, ταυτόχρονα, η IoΤ έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας αναφέρθηκε χθες, χωρίς, ωστόσο, να μάθουμε γι’ αυτήν πάρα πολλές λεπτομέρειες. Σίγουρα, η διάθεσή της είναι κάτι που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το Internet of Things, τον τρόπο δηλαδή που μία σειρά από συσκευές (από αυτοκίνητα έως ψυγεία και ρολόγια) θα συνδέονται και θα επικοινωνούν με το Διαδίκτυο, να αποτελεί μία από τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα σημαδέψουν, αναμφίβολα, τα επόμενα χρόνια…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles