13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η mobile πλατφόρμα FreeMove της BinaryTree βραβεύεται στα Business IT Excellence Awards 2012

     

    [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

    Την Τρίτη 3 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Business IT Excellence Awards 2012 σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα. Κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν & βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

    Η εταιρεία MEGAFROST LOGISTICS AE, που υποστηρίζεται μηχανογραφικά από την BinaryTree, απέσπασε τον έπαινο στην κατηγορία «Mobility» για τη βέλτιστη αξιοποίηση της Πληροφορικής, με τη χρήση της mobile πλατφόρμας «BinaryTree FreeMove».

    Βασικοί συντελεστές του project είναι ο CEO της Megafrost κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέλαβε και τον έπαινο, ο COO της εταιρείας κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Chief Application Architect της BinaryTree κ. Κων/νος Κανδηλιώτης και ο Mobility Specialist της BinaryTree κ. Γεώργιος Πετρίδης.

    Η πλατφόρμα BinaryTree FreeMove αυτοματοποιεί την καταχώριση των εισπράξεων (Collection), παρακολουθεί τη διαδικασία παράδοσης των εμπορευμάτων (Proof of Delivery), καταγράφει τα έξοδα του προσωπικού που βρίσκεται εν κινήσει (Expenses) και πραγματοποιεί συλλογή και ανάλυση πληροφοριών από το χώρο του πελάτη (Merchandising – ερωτηματολόγια ανταγωνισμού, ικανοποίησης πελατών, τοποθέτησης προϊόντων κ.λπ.), προσδίδοντας στη εταιρεία σημαντικά ποσοτικά και ποιοτικά οφέλη και καινοτομίες που ενισχύουν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

    Βασική πρόκληση για την BinaryTree στην εφαρμογή της πλατφόρμας ήταν εξασφάλιση της αποδοχής της και από χρήστες με χαμηλή τεχνογνωσία.  Για να επιτευχθεί η αποτελεσματική εφαρμογή της λύσης, η πλατφόρμα βασίστηκε στην αξιοποίηση hardware με το οποίο οι χρήστες ήταν εξοικειωμένοι ήδη (τα κινητά τους τηλέφωνα) και σε συσκευές χαμηλού κόστους κτήσης ώστε να είναι εύκολο να αντικατασταθούν σε περίπτωση βλάβης.

    Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη της πλατφόρμας βασίστηκε στην αξιοποίηση τεχνικών σχεδιασμού του GUI βασισμένων σε μοντέλα υλοποίησης εφαρμογών για νέους χρήστες (όπως περιγράφονται στα white papers του Human Perspective Working Group – WG1 του Wireless World Research Forum).

    Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν-ELTRUN, καθηγητής κ. Γιώργος Δουκίδης, τόνισε ότι οι αποφάσεις της επιτροπής στηρίχθηκαν σε αντικειμενικά στοιχεία και αναλυτική τεκμηρίωση, ώστε να προβληθούν πρωτοβουλίες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, που εμπεριέχουν στοιχεία καινοτομίας, βελτιστοποίησης, συμβολής στην εθνική οικονομία και κοινωνικής ευαισθησίας.

    Η διαδικασία αξιολόγησης διενεργήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Παραλήπτες βραβείων και επαίνων ήταν επίσης οι εταιρείες: Interamerican, Cosmote, Praktiker, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Alpha Bank, Vodafone, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Wind, Cisco Hellas, κ.ά.

    Υποστηρικτικοί φορείς:

    Hellenic CIO Forum, HeAIS, HePIS, ISACA Athens Chapter, itSMF Hellas, ΕΙΠ/ΕΕΔΕ, ΣΕΠΒΕ και ΣΕΠΕ.

    Κριτική επιτροπή:

    Την επιστημονική ευθύνη της κριτικής επιτροπής είχε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κριτική επιτροπή έλαβαν μέρος οι:

    Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Τάσος Αλέφαντος, International Representative, itSMF Hellas, Γιώργος Ράικος, Γραμματέας ISACA Athens Chapter, Αναστάσιος Μάνος, Αντιπρόεδρος ΣΕΠΒΕ, Μιχάλης Μωραΐτης, Μέλος ΔΕ, ΕΙΠ / ΕΕΔΕ, Αγγελική Πουλυμενάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ & HeAIS.

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles