20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Γαλλικό δικαστήριο απαγορεύει τη νυχτερινή εργασία στα καταστήματα της Apple

    apple_store_louvre_616

    Γαλλικό δικαστήριο απαγόρευσε σε 7 καταστήματα της Apple στη χώρα, να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται τη νύχτα. Τα καταστήματα αυτά είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και πολλές φορές, υποχρέωναν τους υπαλλήλους να εργάζονται μέχρι και τις 11 το βράδυ προκειμένου να καθαρίσουν και να ετοιμάσουν το κατάστημα για την επόμενη μέρα.

    Το δικαστήριο που εκδίκασε αγωγή ενός σωματείου εργαζομένων, απαγόρευσε στην Apple να απασχολεί τους εργαζόμενούς της πέρα από τις 18:00 καθορίζοντας μάλιστα αποζημίωση 10.000 ευρώ προς το σωματείο, αλλά και 50.000 ευρώ για κάθε επόμενη παράβαση.

    Σύμφωνα με τον Γαλλικό εργατικό νόμο, η νυχτερινή εργασία θα πρέπει να εκτελείται μόνο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης, ή κοινωνική χρησιμότητα, ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι πληρώνονται υπερωρίες ή όχι.

    Απόφαση για το ίδιο θέμα, θα εκδώσει και το Ανώτατο Δικαστήριο του Παρισιού, στις 16 Απριλίου. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με την Apple προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση, πράγμα που αρνήθηκε η εταιρεία.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles