20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    “Φρένο” στις απώλειες του Netflix έβαλε το Stranger Things

    Μετά από μία μακρά περίοδο που αποτέλεσε ομολογουμένως το βασιλιά του streaming, το Netflix καλείται να υπερβεί αρκετά προβλήματα προκειμένου να διατηρήσει το… στέμμα του! Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα, η υπηρεσία έχασε περίπου 1 εκατ. χρήστες από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Netflix. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από αυτά που περίμενε η εταιρεία, αφού, όπως όλα δείχνουν, το «Stranger Things» έβαλε «φρένο» στη μαζική… έξοδο που αναμενόταν!

    Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τελευταία σεζόν της σειράς σημείωσε θεαματική επιτυχία, αποτελώντας σημαντικό «στήριγμα» για τη συνδρομητική υπηρεσία, που υπολόγιζε να χάσει περίπου 2 εκατ. συνδρομητές. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη απώλεια συνδρομητών τον Απρίλιο του 2021, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θέσεις εργασίας να κοπούν σε μια προσπάθεια οικονομικής ανασυγκρότησης.

    Παράλληλα, έρχεται, όπως ανακοινώθηκε, ένα φθηνότερο πακέτο με διαφημίσεις, το οποίο το Netflix θα αναπτύξει σε συνεργασία με τη Microsoft.

    To Netflix γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όμως όσο οι χρήστες επιστρέφουν στις συνήθειες που είχαν πριν την πανδημία, αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στην προσέλκυση νέων συνδρομητών. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει αρχίσει να γιγαντώνεται, καθώς αρκετοί είναι οι μεγάλοι «παίκτες» που έχουν επενδύσει στο streaming.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυνατές κινηματογραφικές πρεμιέρες έρχονται στην COSMOTE TV

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles