23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    “Φρένο” στο κινέζικο Tik Tok! 40 λεπτά την ημέρα για παιδιά κάτω των 14 ετών

    Δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε για παιδιά και εφήβους στην Κίνα, καθώς οι περιορισμοί δεν έχουν σταματημό. Μετά το αυστηρό ωράριο που έχει μπει στη χρήση των video games, έρχονται νέες αποφάσεις και για τα social media.

    Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η κινέζικη εκδοχή του Tik Tok, γνωστή ως Douyin, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόλις 40 λεπτά την ημέρα από τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Η πρόσβαση θα είναι εφικτή μόνο μεταξύ των ωρών 6-10 και θα απαιτείται ταυτοποίηση στοιχείων, ώστε να ενεργοποιηθεί το mode για νέους. Οι κινέζικες αρχές έχουν εστιάσει το τελευταίο διάστημα στον περιορισμό των ωρών που τα μικρά Κινεζάκια ξοδεύουν online.

    Προσπάθειες να περιοριστεί η εξάρτηση των παιδιών

    Προκειμένου να περιορίσουν την επίδραση των online παιχνιδιών σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών, πλέον επιτρέπεται να παίζουν μόνο για μία ώρα, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Τα μέτρα φαίνεται να βρίσκουν απήχηση σε πολλούς Κινέζους γονείς, αν και δεν λείπουν ορισμένοι χρήστες των κινεζικών social media που τα χαρακτηρίζουν παράλογα και αυθαίρετα. Αυτές δεν είναι οι πρώτες προσπάθειες που κάνει η Κίνα, για να εμποδίσει την εξάρτηση των παιδιών. Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, οι αρμόδιοι δημιούργησαν ένα εθνικό σύστημα ταυτοποίησης ονομάτων για να αποτρέψουν την εξάρτηση. Περιέλαβαν σε ένα μητρώο περισσότερες από 5.000 εταιρείες παιχνιδιών και περί τα 100.000 online παιχνίδια.

    Διαβάστε επίσης:

    “Εξαρτημένοι” οι Έλληνες από τα social media! Στο Facebook με προσωπικό προφίλ το 79%

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles