22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, ο τελικός του CleanLaunchpad

    cleanlaunchpad_logo

    Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, στις 5:00μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός του CleanLaunchpad, που εντάσσεται στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματικών ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας. Δέκα ομάδες συνολικά θα διεκδικήσουν την πρόκριση, για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο και την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό. Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τον τομέα των startups στην Κύπρο.

    Τη βραδιά του διαγωνισμού οι δέκα ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από επαγγελματίες στο χώρο των επιχειρήσεων και στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας από την Κύπρο και το εξωτερικό.

    Ο πανευρωπαϊκός τελικός του CleanLaunchpad διοργανώνεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Στην Κύπρο και την Ελλάδα επίσημος διοργανωτής είναι η Chrysalis LEAP με τη χορηγία και την στήριξη της EY Cyprus.

    Στους τρεις πρώτους νικητές του πανευρωπαϊκού τελικού του CleanLaunchpad θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95000ΕΥΡΩ ως αρχικό κεφάλαιο. Επίσης, ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10000ΕΥΡΩ ενώ οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5000ΕΥΡΩ και 2500ΕΥΡΩ αντίστοιχα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles