21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Fruitvale Station: Η αληθινή ιστορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του Oscar Grant

    Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που ορισμένοι δεν θα τα καταλάβουν ποτέ. Ένας Σκανδιναβός για παράδειγμα δεν θα μπορέσει να χωνέψει με τίποτα τι σημαίνει “γραφειοκρατία”. Από την άλλη, κανένας Καυκάσιος δεν θα νιώσει τι σημαίνει να ζεις ως “μειονότητα”. Όπως ας πούμε ένας έφηβος μαύρος στην Αμερική.

    fruitvale station

    Το Fruitvale Station, το ντεμπούτο φιλμ του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ryan Coogler που προβάλλεται από χθες στην Αμερική σε περιορισμένες αίθουσες, ήρθε να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, μέσα από την αληθινή ιστορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του 22χρονου αφροαμερικανού Oscar Grant από την αστυνομία του Όκλαντ την 1η Ιανουαρίου του 2009, σ’ έναν έλεγχο ρουτίνας που κατέληξε σε αδικαιολόγητη και μοιραία χρήση βίας. Η ταινία κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής στο Sundance, βούρκωσε ολόκληρες τις Κάννες όταν προβλήθηκε και πλέον έχει βάλει πλώρη για τα Όσκαρ.
    Ωστόσο όλα αυτά τα περί βραβεύσεων ακούγονται τόσο ματαιόδοξα όταν εδώ και λίγες ώρες ανακοινώθηκε πως ο αστυνομικός George Zimmerman αθωώθηκε για την επίσης εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου αφροαμερικανού Trayvon Martin, σε αντίστοιχο περιστατικό που συνέβη το 2012, και που και αυτό απασχόλησε για μήνες τα ειδησεογραφικά δελτία της Αμερικής προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Michael B. Jordan (The Wire) που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Oscar Grant, δήλωσε συγκλονισμένος από την απόφαση της δίκης και ακύρωσε ένα προγραμματισμένο Q&A event. Και η ζωή προφανώς θα συνεχιστεί αύριο στην Αμερική με καινούργια κουτσομπολιά γύρω από την δυσκολία της Kim Kardashian να ταιριάξει τα σωστά ρούχα με την εγκυμοσύνη της…

    https://www.youtube.com/watch?v=ceVVVils8z4

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles