20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Fujifilm FinePix XP90, μία rugged φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη για να αντέχει!

    Αν και οι DSLR και Mirrorless φωτογραφικές μηχανές είναι σχεδιασμένες για να τραβούν εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες, ωστόσο αυτές οι φωτογραφικές μηχανές αποτελούνται από ευαίσθητα τμήματα έτσι λοιπόν εάν συμβεί κάποιο απρόοπτο και πέσουν, τότε πολύ δύσκολα επιβιώνουν! Ωστόσο, η FinePix XP90 της Fujifilm είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς σχεδιάστηκε ειδικά για να αντέχει στην κακομεταχείριση και στις… κακοτοπιές!

    Fujifilm FinePix XP90 (2n

    Έτσι λοιπόν εάν ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας ή σε εκείνους που έχουν μία έφεση να… σπάνε πράγματα, τότε η rugged πρόταση της Fujifilm είναι νομίζουμε ότι πρέπει! Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες της, η FinePix XP90 είναι σχεδιασμένη για να αντέχει πολύ παραπάνω από τη μέση φωτογραφική μηχανή. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Fujifilm, η FinePix είναι αδιάβροχη, καθώς μπορεί να βυθιστεί στα 15 μέτρα, ενώ μπορεί να πέσει από ύψος 175cm και να μην πάθει το παραμικρό! Παράλληλα, η FinePix XP90 έχει και απόλυτη προστασία έναντι του υπερβολικού ψύχους, καθώς μπορεί να «επιβιώσει» ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω των δέκα βαθμών κελσίου.

    Fujifilm FinePix XP90 (1)

    Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, η υπερενισχυμένη πρόταση της Fujifilm διαθέτει CMOS sensor στα 16.4MP, όπως επίσης και 5x optical zoom με φακό wide-angle 5mm και Full HD video στα 60 fps. Επιπλέον, η FinePix προσφέρει οθόνη 3 ιντσών LCD, Wi-Fi υποστήριξη για wireless μεταφορά φωτογραφιών και videos, ενώ επίσης προσφέρει και 11 φωτογραφικά φίλτρα.

    Fujifilm FinePix XP90 (3)

    Το καλύτερο όλων είναι ότι η FinePix XP90 δεν θα κοστίζει και πολύ, καθώς όταν κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο η τιμή της θα κυμαίνεται κοντά στα 230 δολάρια.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles