19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Και η Samsung στο παιχνίδι της Force Touch τεχνολογίας;

    Το feature του iPhone 6s και iPhone 6s Plus που συζητήθηκε πιο πολύ από κάθε άλλο ήταν το 3D Touch, το οποίο σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αποτελεί το επόμενο εξελικτικό στάδιο στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Εν αντιθέσει με την φιλοσοφία του multitouch, που κυριάρχησε μετά το πρώτο iPhone, πλέον το νέο trend στον κόσμο των νέων τεχνολογιών αφορά στην αντίληψη του smartphone να καταλαβαίνει τον βαθμό πίεσης που ασκεί με τα δάχτυλα του ο χρήστης (Force Touch).

    Smartphone_Pressure

    Μετά λοιπόν από την Huawei, την Apple και την ZTE, υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν την Samsung να είναι η επόμενη μεγάλη εταιρεία που θα υιοθετήσει την Force Touch τεχνολογία στα μελλοντικά smartphones της. Μάλιστα, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό η Samsung έχει κατοχυρώσει από τον Απρίλιο του 2014 μία πατέντα που σχετίζεται με την αντίληψη μίας επιφάνειας να μετράει την πίεση που της ασκείται, καταγράφοντας ανάλογα με τον βαθμό πίεσης και διαφορετικά “software” αποτελέσματα στο virtual keyboard της συσκευής. Σύμφωνα με τα δεδομένα που ήρθαν πρόσφατα στο φως, η πίεση μετριέται από ένα ποσό σε volts, τα οποία προκύπτουν από την πίεση των δαχτύλων του user. Αν και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Samsung έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε στο Galaxy S7 (που μάλλον θα το δούμε στις αρχές του 2016) να ενσωματώνεται μία τεχνολογία Force Touch.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles