BREAKING

0

Future Zone: μια συναρπαστική εμπειρία με ΠΛΑΙΣΙΟ το αύριο

Future Zone είναι η κωδική ονομασία της προηγμένης τεχνολογικής εμπειρίας που δημιούργησε το Πλαίσιο ως μέγας χορηγός στο Athens Science Festival 2017.

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, η Τεχνόπολις στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα tech hub με ειδικά εργαστήρια, απίθανα VR games, STEM toys και τεχνολογικά apps, τα οποία αναδεικνύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αποδεικνύοντας ότι στον ανθρώπινο νου δεν υπάρχουν όρια. Έτσι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία σε ένα VIP sneak peek στο Πλαίσιο του αύριο, όπου η εικονική πραγματικότητα και το gamification κυριαρχούν και συναρπάζουν.

Σε έναν χώρο από το μέλλον, μέσα από ειδικά labs και interactions, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια έντονη γεύση από το αύριο στα games, το virtual reality, τις τεχνολογικές εφαρμογές και όπου αλλού εργάζεται ήδη η επιστημονική φαντασία του ανθρώπινου μυαλού.

photo 6

Συγκεκριμένα, στο ειδικά διαμορφωμένο VR ZONE, το κοινό – ανάλογα με την ηλικία του – έχει την ευκαιρία να απολαύσει παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως:

  • VR Bicycle
  • 9D Cocoon
  • 360 Video
  • VR Racing

photo 4

Παράλληλα, στο STEM LAB ZONE παρουσιάζεται το καινοτόμο εκπαιδευτικό κίνημα STEM (Science Technology Engineering Mathematics), μέσα από πειράματα, κατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια μάθησης, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν στην πράξη τις βασικές αρχές των επιστημών με διασκεδαστικό τρόπο. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες των εργαστηρίων του Future Zone είναι οι παρακάτω:

  • LittleBits για να φτιάξουν τα παιδιά τις δικές τους εφευρέσεις και ηλεκτρονικά κυκλώματα
  • Συναρμολόγηση ενός μοντέλου κινητήρα V8, ο οποίος λειτουργεί με προ-ηχογραφημένους ήχους από πραγματικό κινητήρα V8 και μπουζί με φωτάκια, και βοηθάει κάθε παιδί να γίνει ο μηχανικός αυτοκινήτων των ονείρων του
  • Μαθηματική Μαγεία μέσα από πάνω από 15 μαθηματικά κόλπα, παιχνίδια και παζλ, για ιδιαίτερα γρήγορους μαθηματικούς υπολογισμούς
  • Δραστηριότητες ρομποτικής, από τον χειρισμό του Alpha 1S μέχρι τη δημιουργία ενός ρομπότ που κινείται με ηλιακή ενέργεια

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς οι επισκέπτες του Future Zone, συμμετέχοντας σε σχετική κλήρωση, διεκδικούν δώρα τεχνολογίας που θα τους ενθουσιάσουν και φυσικά φωτογραφίζονται σε ένα πρωτότυπο VR 360 Photo Booth.

Όσοι βρεθούν σε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις και πολλά άλλα.

konstantinos gerardos

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΛΑΙΣΙΟ Computers κ. Κώστας Γεράρδος, δήλωσε σχετικά με το Future Zone: «Το Athens Science Festival είναι ο φυσικός μας χώρος και συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σ’ αυτό, ως o μεγάλος χορηγός. Είναι μια διοργάνωση που εκφράζει απόλυτα και το δικό μας όραμα σχετικά με τις απέραντες προοπτικές της τεχνολογίας και τα θαύματα που θα φέρει στο μέλλον. Από την πλευρά μας είμαστε δεσμευμένοι να τα παρακολουθούμε συνέχεια από κοντά και να βελτιώνουμε διαρκώς την τεχνογνωσία μας, σε όφελος του μεγάλου κοινού που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια».

Οι επισκέπτες του Future Zone απολαμβάνουν μοναδικές τεχνολογικές εμπειρίες από το μέλλον της επιστήμης και της καινοτομίας, καθώς και πολύ παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ.

Ώρες λειτουργίας Πλαίσιο Future Zone:

Τετάρτη-Παρασκευή 29-31/3, από τις 9:00 π.μ. έως τις 07:00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή 1 & 2/4, από τις 11:00 π.μ. έως τις 07:00 μ.μ.

0 Comment