22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    FutureBiz: Πιστοποίηση της λύσης SAP Business One από την KPMG

    Η εταιρεία FutureBiz Ltd, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της SAP, ανέθεσε στο τμήμα Έμμεσων Φορολογιών της KPMG την αξιολόγηση της λύσης SAP® Business One σε σχέση με τη λειτουργικότητα του συστήματος για τις διαδικασίες ΦΠΑ. Η αξιολόγηση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την εξέταση του τρόπου με τον οποίο το λογισμικό καταγράφει τις συναλλαγές προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το σύστημα συμβαδίζει με τον νόμο περί ΦΠΑ (N.95 (I) του 2000-2012) και τους αντίστοιχους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς που αξιολογήθηκαν είναι: Η συμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ – Ο σωστός χειρισμός των προκαταβολών – Ο σωστός χειρισμός των προωθητικών προγραμμάτων π.χ. δώρα – Η εφαρμογή των ορθών συντελεστών ΦΠΑ – Ο χειρισμός του μηδενικού συντελεστή και των εξαιρούμενων εξόδων – Η εξαίρεση συγκεκριμένων εξόδων από την επιστροφή του ΦΠΑ – Ο χειρισμός των εξόδων ψυχαγωγίας – Ο σωστός χειρισμός εξόδων που αφορούν τόσο επαγγελματική όσο και ιδιωτική χρήση, π.χ. μηχανοκίνητα οχήματα, τηλέφωνα, κλπ – Η εφαρμογή του μηχανισμού της αντιστροφής χρέωσης στον κατασκευαστικό τομέα – Η διαδικασία ανάκτησης ΦΠΑ σχετικά με επισφαλή χρεώστες – Ο σωστός χειρισμό της επερχόμενης εισαγωγής του θεσμού ταμειακής λογιστικής και ο Επιμερισμός του φόρου εισροών μεταξύ οικονομικών και μη οικονομικών δραστηριοτήτων.

    Ο κ. Αλκης Γρηγοριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Futurebiz Ltd αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε τα ακόλουθα «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τη συνεργασία μας με την KPMG όσο και από την πιστοποίηση που έλαβε η λύση SAP Business One. Ως εξουσιοδοτημένος SAP συνεργάτης δεσμευόμαστε να παρέχουμε πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες και συνεχή υποστήριξη προς τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Αλκης Γρηγοριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Futurebiz Ltd.
    «Στην KPMG, οι στρατηγικές συμμαχίες είναι ένας από τους στόχους μας ώστε να βοηθούμε τους πελάτες μας να αποφεύγουν την πολυπλοκότητα και να επιτυγχάνουν βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή τους», δήλωσε ο κ. Χάρης Χαραλάμπους, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Υπεύθυνος για το τμήμα Έμμεσων Φορολογιών της KPMG. «Συνδυάζοντας δυνάμεις με κορυφαίες, παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείες πληροφορικής, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τους πελάτες μας στην αντιμετώπιση σύνθετων επιχειρηματικών προκλήσεων. Οι στρατηγικές μας συμμαχίες εμβαθύνουν την επιχειρησιακή και τεχνολογική εμπειρία μας και ενισχύουν την ικανότητά μας να βοηθούμε τους πελάτες να επιτύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα στρατηγικών συνεργασιών του τμήματος Έμμεσων Φορολογιών της KPMG είναι μοναδικά σχεδιασμένο να επιτυγχάνει τέτοια αποτελέσματα δημιουργώντας και εφαρμόζοντας λύσεις και υπηρεσίες βασισμένες σε τεχνολογία αιχμής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίλυση των πιο πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας σε καθημερινή βάση. Το τμήμα Έμμεσων Φορολογιών της KPMG και η FutureBiz συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι λύσεις λογισμικού και οι υπηρεσίες που παρέχουμε θα βοηθήσουν τους οργανισμούς να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, προκειμένου να διαχειριστούν τις εξελισσόμενες ανάγκες του σημερινού εργατικού δυναμικού».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles