18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Futuremark: Η Apple δεν μειώνει τις επιδόσεις του παλαιότερου iPhone σου με κάθε νέα έκδοση iOS

    Υπάρχει μια διάχυτη υποψία, ότι η Apple κάνει τις παλαιότερες iOS συσκευές να παρουσιάζουν μειωμένες επιδόσεις με κάθε νεότερη έκδοση του iOS. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της άποψης, τα κίνητρα της εταιρείας, είναι να κάνει τους κατόχους παλαιότερων συσκευών να αναβαθμιστούν σε μια νεότερη συσκευή της εταιρείας προκειμένου να απολαμβάνουν τις επιδόσεις, που στερήθηκαν μένοντας σε παλαιότερη έκδοση.

    iphone-5se-pink-main

    Όπως επισημαίνει η Futuremark, η εταιρεία η οποία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη δημοφιλών benchmarking προγραμμάτων, η Apple δεν το κάνει αυτό σκοπίμως, καταρρίπτοντας έτσι τον συγκεκριμένο μύθο. Έχοντας ξεκινήσει την έρευνά της από το 2016 και συλλέγοντας στατιστικά στοιχεία από περισσότερες από 100.000 συσκευές, προσπαθεί να διαπιστώσει αν οι επιδόσεις μειώνονταν με την διάθεση του iOS 9, αργότερα του iOS 10 και τώρα με το iOS 11. Στις δοκιμές της χρησιμοποίησε το iPhone 5S, που αποτελεί την πιο παλιά συσκευή που μπορεί να τρέξει iOS 11 χάρη στο A7 CPU αρχιτεκτονικής 64-bit.

    Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το 3DMark Sling Shot Extreme Graphics test και συνέκρινε όλα τα αποτελέσματα που έλαβε από τις δοκιμές της σε μια αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, προκειμένου να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Σύμφωνα με την Futuremark, δεν υπάρχει μείωση των επιδόσεων από το iOS 9 μέχρι την αναβάθμιση του iPhone 5s στο iOS 11. Υπάρχουν βέβαια κάποιες διαφορές, που η ίδια τις θεωρεί ότι εμπίπτουν σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα. Η ίδια επισημαίνει ακόμη τα εξής: «Όπως δείχνουν τα γραφήματα, η Apple όχι μόνο δεν μειώνει τις επιδόσεις, αλλά αντίθετα κάνει εξαιρετική δουλειά στην προσπάθεια υποστήριξης και των παλαιότερων συσκευών, διατηρώντας τις επιδόσεις εντός αποδεκτών ορίων κατά το πέρασμα σε νεότερη έκδοση του iOS».

    Αλλά και από δοκιμές σε νεότερες συσκευές, προκύπτουν παρόμοια αποτελέσματα.

    iphone-gpu-and-cpu-performance-in-sling-shot-extreme

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles