21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Οι συσκευές σου δεν είναι τόσο «ήσυχες» όσο νόμιζες (vid)

    sound waves

    Νομίζατε κι εσείς ότι ο μόνος θόρυβος που κάνουν οι συσκευές μας είναι αυτός από το ανεμιστηράκι του υπολογιστή; Ή ο ήχος από τον επεξεργαστή όταν «τρέχουμε» ένα πρόγραμμα; Ε, κι όμως. Οι super-duper συσκευές μας είναι περισσότερο θορυβώδεις απ’ ότι νομίζαμε και το βίντεο που έφτιαξε ένας χρήστης του Reddit, ο TheDanielHolt το αποδεικνύει.

    Τι έκανε;

    «Πήρα μία κάμερα 600D με τον δικό της αρχικό φακό, ένα μικρόφωνο Sony F-V5 και ένα μείκτη (Vivanco MX 800). To μικρόφωνο συνδέθηκε στον μείκτη και ο μείκτης με τη σειρά του στη θύρα μικροφώνου της κάμερας. Χρησιμοποίησα δηλαδή τον μείκτη ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό προ-ενισχυτή. Για να καταλάβετε πόσο ισχυρό, η ένταση στον ήχο της κάμερας ήταν στο 2ο πιο χαμηλό επίπεδο».

    Μπορεί όλοι οι ήχοι που θα ακούσετε στο βίντεο να μην είναι ακριβώς ήχοι, αλλά μαγνητικές παρεμβολές. Είναι ενδιαφέρον όμως να καταλαβαίνουμε ότι τελικά, οι «ήσυχες» συσκευές μας δεν είναι τελικά τόσο ήσυχες. Δεν τις ακούμε γιατί έχουμε «χαλάσει» τα αυτιά μας με τα ακουστικά που φοράμε συνέχεια; Ίσως. Πολλοί από τους θορύβους όμως είναι σε συχνότητες που δεν γίνονται αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί.

    Δείτε το βίντεο:

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles