14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Galaxy Watch: Πως οι λειτουργίες ECG/HR βοήθησαν τους χρήστες να εντοπίσουν καρδιακές παθήσεις

    Τα «έξυπνα» ρολόγια έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι προηγμένες λειτουργίες τους έσωσαν ζωές. Μερικές καθημερινές ιστορίες χρηστών που, εξαιτίας των health-related features και των αισθητήρων των ρολογιών Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 5 Pro πρόλαβαν ένα πρόβλημα υγείας, μοιράζεται με όλους εμάς η Samsung. Στην πρώτη περίπτωση, ο χρήστης του Galaxy Watch 5 Pro εντόπισε σημάδια καρδιακής αρρυθμίας και κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση που θα μπορούσε να μην έχει αίσιο τέλος. Στη δεύτερη περίπτωση ένα Galaxy Watch4 βοήθησε στον εντοπισμό κοιλιακής ταχυκαρδίας.

     

    Πρώτη περίπτωση: Καρδιακή αρρυθμία και ECG monitoring

    «Αγόρασα το Galaxy Watch5 Pro στα μέσα Νοεμβρίου 2022. Εξερευνούσα το νέο μου gadget, δοκιμάζοντας το ECG monitoring feature καθαρά από περιέργεια.

    Το αποτέλεσμα ωστόσο έδειχνε σημάδια κολπικής μαρμαρυγής. Μετά από αρκετές δοκιμές, το ρολόι μου συνέχισε να δείχνει συμπτώματα αρρυθμίας. Με αυτά τα αποτελέσματα στο μυαλό, προχώρησα σε εκτεταμένο checkup και διαγνώστηκα με καρδιακή αρρυθμία.

    Από τότε, ακολουθώ συγκεκριμένη αγωγή και έχω προγραμματίσει τη επέμβαση. Ζούσα τη ζωή μου χωρίς να γνωρίζω για την αρρυθμία. Ευχαριστώ το Galaxy Watch5 που εντόπισε τα συμπτώματα και τους κατασκευαστές της Samsung που δημιούργησαν το ECG feature.”

    (Galaxy Watch5 helped me find out an unknown disease, Pegasus01, Mar 2023)

    Περίπτωση δεύτερη: Διάγνωση VT μετά από ασυνήθιστα αποτελέσματα HR

    «Πριν βγω θετικός στον COVID-19, ένιωσα την καρδιά μου να χτυπά γρήγορα και είχα πόνο στην περιοχή του στήθους. Όντας χρήστης του Galaxy Watch4, έλεγξα το heart rate και πήγα με τα αποτελέσματα στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκα με «κοιλιακή ταχυκαρδία (VT)». Αν δεν ήταν το Galaxy Watch4, δεν θα είχα αναγνωρίσει τη σοβαρότητα του ζητήματος. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγόρασα το Watch4.

    (Love my Galaxy Watch4!, Bokkiri, Jan 2023)

    Διαβάστε περισσότερα εδώ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles