13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Galaxy Z Flip 4: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον «διάδοχο» του πιο πετυχημένου foldable της Samsung! (φήμες)

    Η 10η Αυγούστου θα είναι αφιερωμένη στα foldables της Samsung, καθώς ο κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας μας έχει ετοιμάσει ένα ακόμη Galaxy Unpacked event, στο οποίο θα παρουσιαστούν τα επόμενα αναδιπλούμενα smartphones που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για το υπόλοιπο του 2022. Ειδικότερα, η Samsung όπως φημολογείται έχει στα σκαριά τόσο το Z Fold 4, όσο και το Flip 4, ενώ παράλληλα σύμφωνα με Insiders της αγοράς πρόκειται να πάρουμε μια γεύση και από τη σειρά Galaxy Watch 5, καθώς επίσης και το Galaxy Buds 2 Pro.

    Αδιαμφισβήτητα, οι προβολείς θα πέσουν πάνω στο Flip 4 και αυτό γιατί η clamshell σειρά Flip είναι η πιο πετυχημένη εμπορικά στο κομμάτι των foldables για τη Samsung. Ως είθισται, με μια τόσο σημαντική ανακοίνωση να βρίσκεται ενώπιον μας, οι διάφοροι tipsters, leakers και insiders έχουν στρωθεί στη δουλειά, δημοσιεύοντας διαρκώς πληροφορίες (που όπως έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν) αποδεικνύεται στο τέλος ότι δεν απέχουν και ιδιαίτερα από το «real thing». Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά leaks, ενώ παράλληλα έχουμε και τα πρώτα renders της συσκευής που διέρρευσαν στο Internet.

    Ξεκινώντας, το Flip 4 πρόκειται να διαθέτει την ίδια ακριβώς «clamshell» σχεδιαστική φιλοσοφία με τον προκάτοχό του (πετυχημένη συνταγή άλλωστε δύσκολα αλλάζει). Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από αλλαγές, όπως για παράδειγμα σε ότι έχει να κάνει με το camera module, το οποίο τοποθετείται στην άνω πλευρά του Flip 4 και είναι μαύρου χρώματος. Όσον αφορά του διάφορους χρωματισμούς, οι διαρροές συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξουν τέσσερις διαφορετικές χρωματικές επιλογές (Graphite, Pink Gold, Bora Purple και Blue). Για τα tech specs της σίγουρα έχουν σκάσει άπειρα leaks, όμως τα πιο «αξιόπιστα» από αυτά αναφέρουν ότι το Galaxy Z Flip 4 θα έχει μια σειρά από αλλαγές σε σχέση με το Z Flip 3 που φανερώνουν ότι η Samsung δεν «αστειεύεται» με το performance του νέου clamshell foldable της. Συγκεκριμένα, το Flip 4 φημολογείται ότι θα βασιστεί στο Snapdragon 8 Gen 1 Plus, δείγμα του ότι η κορεατική εταιρεία επιθυμεί να παίξει με ότι πιο κορυφαίο υπάρχει για το νέο foldable της.

    Στο κομμάτι του software η επιλογή δεν θα μπορούσε παρά να είναι το Android 12, μόνο που σίγουρα θα δούμε κι ένα custom One UI, το οποίο θα καλύπτει τις έξτρα δυνατότητες της συσκευής. Εστιάζοντας στη μνήμη RAM, εδώ οι περισσότεροι tipsters βλέπουν τα 8GB RAM και τα 128 / 256 και 512GB αποθηκευτικού χώρου ως τις επιλογές στο storage. Τέλος, εάν κρίνουμε και τα από τα πρόσφατα renders που μόλις κυκλοφόρησαν, η πολλά υποσχόμενη foldable ναυαρχίδα θα διαθέτει συνολικά 3 camera sensors, με την selfie camera να προσφέρει ανάλυση στα 10MP.

    Ολοκληρώνοντας, η εκτιμώμενη τιμή για το Flip 4 δεν αποκλείεται να ξεκινάει από τα 1.080 ευρώ για την έκδοση των 8GB με 128GB storage και οι versions των 256 και 512GB ακούγεται ότι θα κοστίζουν περίπου στα 1.160 και 1275 ευρώ αντίστοιχα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles