16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Γαλλία: τα πρώτα αυτόνομα λεωφορεία κάνουν δοκιμαστικές διαδρομές

    Μετά την Ιαπωνία, τη Γερμανία και την Σουηδία, έφτασε η σειρά της Γαλλίας να μπει στο γρουπ των χωρών που κάνουν επίσημα δοκιμές σε αυτοκινούμενα ΜΜΜ. Έτσι εδώ και δύο εβδομάδες, δύο λεωφορεία της γαλλικής εταιρείας Navya, το πρωτότυπο των οποίων δοκιμάστηκε το 2013, εξυπηρετούν ανά δέκα λεπτά πέντε στάσεις της νέας γραμμής λεωφορείων μήκους 1,3 χιλιομέτρου που εγκαινιάσθηκε σε νέα συνοικία της Λυών!

    10643107

    Τα δύο αυτόνομα λεωφορεία, που είναι ηλεκτροκίνητα και χωρίς οδηγό, ξεκίνησαν να εξυπηρετούν από το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και για 1 χρόνο πειραματικά τους επιβάτες μίας γραμμής του κέντρου της πόλης της Λυών, σε «παγκόσμια πρώτη», σύμφωνα με τους υπεύθυνους της επιχείρησης. 

    ImageHandler

    Σύμφωνα με τον Cristoff Chappe, πρόεδρο της εταιρίας Navya, «η δοκιμαστική περίοδος του ενός έτους χρησιμεύει ως τεστ για τα πάντα, από την τεχνική μέχρι το οικονομικό μοντέλο» που μένει να προσδιοριστεί στο τέλος ποιο θα είναι φυσικά. Τα δύο λεοφορεία θα κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα και η τεχνολογική τους αξία ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, ενώ είναι εξοπλισμένα με κάμερες πλοήγησης, ανιχνευτές λέιζερ, GPS και αυτονομία κίνησης 6 έως 8 ωρών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles