16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Game Boy: Η θρυλική κονσόλα της Nintendo έγινε 35 ετών

    Την 35η επέτειο από την κυκλοφορία του Game Boy, της αξέχαστης φορητής κονσόλας, γιορτάζει η Nintendo. Η κονσόλα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 1989. Κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική στις 31 Ιουλίου του ίδιου έτους μαζί με το Tetris, ένα πραγματικά εθιστικό παιχνίδι που κατάφερε να προσελκύσει πολλούς παίκτες. Τέλος, έφτασε στα ευρωπαϊκά ράφια στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 με τα Super Mario Land, Alleyway, Baseball και το προαναφερθέν Tetris να βρίσκεται ανάμεσα στους τίτλους.

    Η κονσόλα διαθέτει έναν πραγματικά αξιοζήλευτο κατάλογο παιχνιδιών. Εκτός από το Tetris, ο κατάλογος του Game Boy περιλαμβάνει τίτλους όπως το The Legend of Zelda: Link’s Awakening, το Wario Land: Super Mario Land 3, τα Pokémon Red, Blue και Yellow και το Metroid 2: Return of Samus κ.α.. Γεννήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Nintendo, το Nintendo Research & Development, υπό την ηγεσία των Gunpei Yokoi και Satoru Okada. Ο Yokoi, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του να βρίσκει πάντα νέους τρόπους χρήσης γνωστών και οικονομικών τεχνολογιών, έπεισε την εταιρεία να απορρίψει την ιδέα μιας έγχρωμης οθόνης, όπως αυτή των ανταγωνιστικών προϊόντων της εποχής, για χάρη μιας πολύ φθηνότερης οθόνης υγρών κρυστάλλων 2,6 ιντσών με αποχρώσεις γκρι-πράσινου, για να διατηρήσει το κόστος χαμηλό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει μακρά διάρκεια μπαταρίας.

    Η ιδέα έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεδομένου ότι, παρά τους περιορισμούς του, η κονσόλα κατάφερε να νικήσει τον ανταγωνισμό του Sega’s Game Gear και του Atari Lynx, πολύ πιο ισχυρών και τεχνολογικά προηγμένων, αλλά επίσης πολύ πιο ακριβών και με λιγότερο διάρκεια μπαταρίας.

    Το φθινόπωρο του 1998 έφτασε ο άμεσος διάδοχος, το Game Boy Color, το οποίο όπως υποδηλώνει το όνομά του, διέθετε έγχρωμη οθόνη. Συνολικά, τα δύο αυτά συστήματα έχουν πουλήσει 118.69 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως και αντιπροσωπεύουν την τέταρτη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών, μετά το Nintendo Switch (139.36 εκατομμύρια) και μπροστά από το PS4 (117.2 εκατομμύρια).

    Διαβάστε επίσης:

    Αυτό είναι το μικρότερο Game Boy που έχεις δει στη ζωή σου!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles