23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Το μεγάλο σοκ στο φινάλε του 5ου κύκλου του Game of Thrones δεν ήταν ο θάνατος του… (spoilers)

    «Winter is coming»… Την πρώτη φορά που το ακούσαμε μας φάνηκε ένα ακόμα tagline που θα έμενε μαζί μας για κάμποσο καιρό και μετά θα ψάχναμε για την επόμενη σειρά που θα μας έλεγε κάτι. Κι όμως μετά το τέλος της 5ης σεζόν του Game of Thrones θα μας πειράξει μάλλον περισσότερο από ποτέ αυτό το μεγάλο break μέχρι να πάρει φόρα ο George R.R. Martin και να γράψει καμιά γραμμή.

    stannis343

    Η 5η σεζόν δεν ξέρουμε εάν κέρδισε όλους τους fans αφού πλέον έχει γεμίσει ο τόπος από haters που νυχθημερόν βγάζουν χολή όπου μπορούν, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε περίφημα ανεβάζοντας τους ρυθμούς καθώς περνούσαν τα επεισόδια, φτάνοντας στο αποκορύφωμα στα τρία τελευταία. 
    Τα παιχνίδια εξουσίας έδωσαν και πήραν ξανά, με τις συμμαχίες και τις δολοπλοκίες να αλλάζουν στο φτερό, το έξτρα απόκοσμο μυστήριο να απλώνεται παντού και τον ήχο των σπαθιών να γεμίζει κάθε εκατοστό που υπήρχε διαθέσιμο. Η εκδίκηση κρύβεται στην καρδιά και στην ματιά κάθε πρωταγωνιστή, όσο μικρός στο δέμας κι αν είναι, όσο φτωχός, αδύναμος, ή παντοδύναμος και με δράκους στο πλάι του.

    got508_110514_hs__dsc01031

    Από την Κυριακή το βράδι το φινάλε της σειράς άφησε ξανά άφωνους αρκετούς που δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη (SPOILERS!!!) με τον Jon Snow να πέφτει νεκρός από την κλίκα του Night’s Watch που δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει πως συμμάχησε με τους μισητούς wildlings. Και τώρα άπαντες εύχονται/ποντάρουν/παρακαλούν να κάνει κανένα μαγικό η μισητή Lady Melisandre και να ανοίξει ξανά τα ματάκια του. Έστω μισός ζόμπι, έστω μισός λύκος, αρκεί να γεμίσει ξανά η οθόνη απ’ αυτό το μαλλί. Όσο για την Red Priestess, αυτή παράτησε άρον άρον τον Stannis Baratheon κάπου νεκρό στα δάση αφού αποδείχθηκε πως δεν ήταν ο μεγάλος ηγέτης που πίστευε και επέστρεψε στα σίγουρα του Castle Black.
    Τώρα γιατί το κοινό ξαφνιάστηκε τόσο από τον θάνατο του Snow, το βρίσκουμε κομματάκι υπερβολικό αφού o Martin έχει δώσει από καιρό τα διαπιστευτήριά του. “Ουδείς αναντικατάστατος” είναι το ρητό που πιστεύει βαθιά και το έχει αποδείξει πολλάκις πως εάν σε βάλει στο μάτι, ας είσαι και ο βασιλιάς του κόσμου, αυτός θα σε ξεπαστρέψει, είτε ηρωικά, είτε πισώπλατα.
    Το ξάφνιασμα λοιπόν του Snow δεν ήταν και… Red Wedding. Ούτε ο θάνατος του Stannis, μάλλον από το χέρι της Brienne αφού η σκηνή δεν αφήνει να δούμε ξεκάθαρα εάν το στέλνει το κεφάλι να ροβολήσει ή όχι, σε άφησε με ανοιχτό το στόμα.

    game-of-thrones-additional-season-finale-03

    Εκείνο που ήταν “disturbing”, περισσότερο και από τους γραφικούς αποκεφαλισμούς της σειράς, ήταν το “walk of shame” της Cersei Lanniester, μία δοκιμασία που δεν περίμενες πως θα έκανε το στομάχι να σφιχτεί. Αφού εξομολογήθηκε τα ακατανόμαστα της ζωής της στους θρησκευτικούς φανατικούς, η προϋπόθεση να γυρίσει πίσω στο Kingsguard ήταν να περπατήσει γυμνή ανάμεσα στα πλήθη. Ναι, χρησιμοποιήθηκε body bouble (το απαιτητικό τηλεοπτικό παρατήρησε κάποιες ατέλειες στα ειδικά εφέ), ναι στην αρχή φάνηκε απλώς μία ζόρικη βόλτα, ωστόσο στην πορεία ο τρόπος που η κάμερα κατέγραψε τον “εξευτελισμό” της βασίλισσας από τους απλούς ανθρώπους -δεν βρίσκεις και κάθε μέρα την ευκαιρία να βρίσεις, να χειρονομήσεις και να φτύσεις σ’ εκείνη που σε έχει στα κουρέλια- ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο “σοκ” του φινάλε και η δεύτερη πιο δυνατή σκηνή από την ζομπιανάσταση των νεκρών στο επεισόδιο Νο.8. Το πλάνο με τα ματωμένα πόδια της ήταν πιο ζόρικο από κάθε άλλο ξεκοίλιασμα.
    “Συνηθισμένοι” ίσως από το παιχνίδι του “ξεπαστρέματος”, αφού πλέον ξέρουμε πως κανένας θάνατος δεν αποτελεί έκπληξη στο GOT, σκηνές με συναισθηματική πίεση όπως αυτή με την δημόσια διαπόμπευση, αλλά και την τρομακτική θυσία της κόρης του Stannis με τα διαπεραστικά ουρλιαχτά της, να αποτελούν την επόμενη μέρα στη σειρά. Από την άλλη πάλι η επανεμφάνιση του The Mountain, έστω και σε ζόμπι/Φράνκεσταϊν μορφή ίσως και να κρύβει ακόμα πιο extreme αποκεφαλισμούς στον 6ο κύκλο. Το πλέον πιθανό δηλαδή.
    Το μόνο σίγουρο είναι πως η σειρά θα συνεχίσει να εξαντλεί τα politically correct τηλεοπτικά μας ένστικτα. 

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles