13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Game of Thrones: Πόσο χρονών είναι τελοσπάντων η Melisandre;

    Το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones, με τίτλο «The Red Woman» μας αποκάλυψε (εν μέρει, δηλαδή) τα μεγαλύτερα μυστικά της Melisandre. Την στιγμή που η Κόκκινη Ιέρεια, που την ερμηνεύει η Carice van Houten, παρουσιάζεται ως μια όμορφη και αποπλανητική γυναίκα, η τελευταία σκηνή του επεισοδίου αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί κάποιου είδους ξόρκι για να κρύψει την πραγματική της ηλικία. Παρόλο που η τελευταία σκηνή προκάλεσε στους φαν μεγάλη έκπληξη, κάποιοι φανατικοί του Game of Thrones υποπτεύονται πως η Melisandre ίσως να κρύβει την πραγματική της ηλικία, όταν φοράει όλη την ώρα το κολιέ με το χαρακτηριστικό κόκκινο ρουμπίνι στο κέντρο, ακόμα και όταν πλένεται.

    sfg

    Οπότε πόσο χρονών είναι η Melisandre; Ίσως ο ηθοποιός Oliver Ford Davies σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2013, να είχε δώσει την απάντηση. Ο Davies ερμηνεύει στη σειρά τον Maester Cressen του Stannis, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να δηλητηριάσει τον Stannis και την Melisandre. Η Melisandre ήπιε το ποτήρι με το δηλητηριασμένο κρασί, αλλά δεν έδειξε να την επηρεάζει, ακόμα και όταν ο Cressen υπέκυψε στην ασθένεια. Στη συνέντευξη, ο Davies μίλησε για μια συνομιλία που είχε με την van Houten, όπου όταν τη ρώτησε γιατί η Melisandre επέζησε από τη δηλητηρίαση ακόμα και όταν αυτός υπέκυψε και η ηθοποιός του απάντησε ότι επέζησε επειδή είναι 400 ετών!

    Τι σημαίνει όμως αυτό για την έκβαση του Game of Thrones; Σίγουρα σημαίνει ότι η Melisandre αποτελεί πλέον τον πιο μεγάλο σε ηλικία χαρακτήρα στο Westeros, ακόμα πιο μεγάλο και από τον Three-Eyed Raven που πήρε τον Bran Stark στην τέταρτη σεζόν. Μας δίνει επίσης την εκδοχή ότι η Melisandre είναι πρακτικά αθάνατη και κανένα δηλητήριο δεν μπορεί να την σκοτώσει. Βέβαια στη σειρά βιβλίων «A Song of Ice and Fire», η Melisandre αναφέρει ότι δεν χρειάζεται ούτε να τρώει ούτε να κοιμάται, καθώς ο Άρχοντας του Φωτός της παρέχει όλη τη τροφή που χρειάζεται.

    Η ηλικία της Melisandre αποδεικνύει ότι έχει μαγικές δυνάμεις, ακόμα κι αν οι προφητείες της δεν ήταν πάντα ακριβείς. Μιας και κατέχει αρκετή από τη μαγεία του R’hllor, ίσως να αποτελεί το κλειδί για την ανάσταση του Jon Snow, όπως ισχυρίζεται ο Davos. Πίσω στην τρίτη σεζόν, μάθαμε ότι οι Κόκκινες Ιέρειες έχουν την ικανότητα να αναστήσουν τους νεκρούς, έχοντας όμως συνέπειες. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ακριβώς για την ιστορία της Melisandre, πάντως πολλοί φαν της σειράς ισχυρίζονται ότι θα δούμε αρκετά μαγικά από την Melisandre στη συνέχεια της σεζον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles