15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GameChanger. Τα επιτραπέζια παιχνίδια περνούν στη νέα εποχή!

    Για δεκαετίες η μορφή των επιτραπέζιων και των pen&paper RPG παιχνιδιών δεν έχει υποστεί τη παραμικρή αλλαγή. Πάρτε για παράδειγμα το κλασικό Dungeons & Dragons, το αγαπημένο RISK ή το πασίγνωστο Warhammer 40K, όπου μέχρι σήμερα οι περισσότεροι φανατικοί παίκτες παίζουν με φιγούρες, κάρτες και φυσικά το παραδοσιακό ταμπλό. H εταιρεία Splendiferous Press από την Αγγλία όμως, σχεδιάζει να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα επιτραπέζια παιχνίδια, παρουσιάζοντας πρόσφατα το GameChanger
     gamechanger-tabletop-games-3

    Η συγκεκριμένη συσκευή δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο τραπέζι, το οποίο διαθέτει στο εσωτερικό του μία υπερανθεκτική HD οθόνη που καλύπτεται από ένα ειδικά κατασκευασμένο γυαλί. Οι χρήστες χρησιμοποιώντας ένα laptop ή οποιοδήποτε άλλη smart συσκευή που συνδέεται με το GameChanger, μπορούν μέσω ειδικών εφαρμογών να δημιουργήσουν τα δικά τους επιτραπέζια ταμπλό και στη συνέχεια να τα μεταφορτώσουν στην οθόνη. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το GameChanger δύναται να αναγνωρίσει μία σειρά από διαφορετικά προγράμματα (όπως το Roll20.net), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να ζωντανεύουν τους δικούς τους χάρτες και να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Το εν λόγω high tech ταμπλό μπορεί να συγχρονιστεί με μία ευρεία γκάμα έξυπνων συσκευών, έτσι ώστε οι παίκτες να ελέγχουν τα στατιστικά τους και την πορεία τους στο παιχνίδι. Οι κατασκευαστές του GameChanger σκέφτονται να κυκλοφορήσουν την συσκευή τους σε 32 και 40 ίντσες, ενώ ανάλογα με το μοντέλο η Splendiferous Press σκέφτεται να κυκλοφορήσει μαζί με διαφορετικές μορφές συνοδευτικών υπολογιστικών συστημάτων. Επίσης, στα σχέδια των δημιουργών του GameChanger  είναι να προσθέσουν ένα frame πολλαπλής αφής, καθιστώντας ουσιαστικά το δημιούργημα τους ένα τεράστιο tablet.

    gamechanger-tabletop-games-2

    Η εταιρεία σκοπεύει να ανεβάσει το project της στο Kickstarter, θέτοντας ως στόχο τα 50.000 δολάρια. Όσοι συνεισφέρουν οικονομικά θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα GameChanger με ειδικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Εάν τελικώς το εν λόγω project προχωρήσει η Splendiferous Press σκέφτεται να κυκλοφορήσει το GameChanger σε μία έκδοση με 32 ίντσες στα 599 δολάρια και μία version με 42 ίντσες και τιμή στα 1299 δολάρια.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles